Hlavní obsah

Slavia slaví druhou výhru nad Kladnem. Zlín otočil utkání proti Vítkovicím

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Slavie Praha a Zlína vybojovali druhá vítězství ve čtvrtfinálové sérii play off Tipsport extraligy. Pražský celek v O2 areně přestřílel lepšící se Kladno a nakonec vybojoval výhru 3:1. Berani na domácím ledě otočili duel proti Vítkovicím a po dvou trefách Antonína Honejska zvítězili těsně 2:1. Obě série se teď stěhují do Kladna, respektive Ostravy.

Článek

Kladenští Rytíři působili v úvodním čtvrtfinále na ledě Slavie unaveným dojmem, druhý vzájemný zápas už svěřencům trenéra Zdeňka Vojty vyšel o poznání lépe. Na vedoucí trefu slávisty Vladimíra Růžičky hosté zareagovali ještě v první třetině a po srovnání Jakuba Valského se zdálo, že zbytek pondělního duelu bude hodně vyrovnaný.

Jenže Slavia v druhé i třetí třetině stupňovala nátlak a defenziva hostů pomalu nestíhala. Brankář Chábera dlouho odolával střelám domácích útočníků, slávisté si počkali na vedoucí gól až do 37. minuty, kdy se prosadil Petr Jelínek. V závěrečné třetině měla Slavia několik šancí, Tomicův gól z 41. minuty rozhodčí ještě neuznal kvůli díře v kladenské síti. Slávistický útočník se však nakonec dočkal, když jednačtyřicet sekund před koncem pečetil výhru pražského celku do prázdné branky. Slavia vede v sérii 2:0, další zápas se odehraje ve čtvrtek na Kladně.

Vítkovice začaly utkání na ledě Zlína velmi aktivně a už v 6. minutě se radovaly z vedení, když přesně zamířil Jiří Burger. Rozhodčí však neměli gól uznat, jelikož celé situaci předcházelo ofsajdové postavení. Hosté drželi hubený náskok takřka půl hodiny, než zaúřadoval domácí útočník Antonín Honejsek a střelou do odkryté branky srovnal. Rozhodující branku si mladý zlínský forvard schoval do 48. minuty a svou druhou trefou v utkání rozhodl o vítězství Beranů. Zlín dotáhl i druhý domácí zápas do vítězného konce, série bude pokračovat ve čtvrtek v Ostravě.

Hokejová extraliga, čtvrtfinále play off - 2. zápasy:
Zlín - Vítkovice 2:1
Branky: 30. a 48. Honejsek - 6. Burger.
Stav série: 2:0.
Slavia Praha - Kladno 3:1
Branky: 6. Růžička, 37. Jelínek, 60. Tomica - 17. Valský.
Stav série: 2:0.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec