Hlavní obsah

Vítkovice cítí křivdu. Ve Zlíně se vyhrát nedá, zlobí se na rozhodčí asistent Svozil

Zlín

Hokejisté Zlína vykročili před svými fandy k postupu mezi čtyři nejlepší extraligové týmy. Přestože ve druhém utkání čtvrtfinálové série s Vítkovicemi až do poloviny zápasu 0:1 prohrávali, podařilo se jim odčarovat skvěle chytajícího brankáře Šindeláře a přetočili skóre ve svůj prospěch.

Článek

Největší zásluhu na tom, že držitelé Prezidentského poháru pocestují k odvetám do Ostravy za stavu 2:0 na zápasy, měl mladík Antonín Honejsek, který využil skvělých přihrávek Čajánka a dalšího zlínského talentu Holíka. Proti jeho střelám zblízka byl jinak výtečný Šindelář bezmocný. Ve dvou utkáních letošního play off tak zaznamenal už tři góly.

„Prokázali jsme obrovskou vnitřní sílu. Pořád jsme věřili, že utkání zvrátíme, a ono to vyšlo. Důležitá byla hlavně branka na 1:1. Velký kus práce před ní vykonal obránce Linhart, jemuž se povedlo udržet puk v útočném pásmu," pochválil Honejsek spoluhráče.

V Ostravě to bude těžší

Druhou trefu přidal stejně jako v prvním duelu po přesném centru Holíka. „Hrávali jsme spolu už v juniorech. Na ledě o sobě víme," usmíval se. Honejsek ještě ovšem nepovažuje čtvrtfinále za rozhodnuté. „V Ostravě to budeme mít daleko těžší," uvědomoval si.

Vítkovický brankář Filip Šindelář, který dostává přednost před zkušenějším Málkem,  přemítal, zda se dalo dvěma soupeřovým gólům zabránit. „Vždycky se dá něco udělat. Ale my jsme se bohužel dopustili dvou chyb, po nichž byli přede mnou pokaždé dva protihráči skoro sami. Zlíňané to sehráli dobře," ocenil protihráče. „Ještě se ale nevzdáváme, doma je hodláme pořádně potrápit," dodal Šindelář odhodlaně.

Burgrův gól byl neregulérní

Vzhledem ke zlínskému triumfu se zřejmě už nebude příliš rozebírat neregulérní vedoucí gól hostů. Kapitán Jiří Burger zužitkoval brejk ve vlastním oslabení, avšak jak ukázal televizní záznam, předcházel mu ofsajd na útočné modré čáře. „Vůbec jsem to netušil. Mně se to nezdálo a soupeř ani neprotestoval," reagoval Burger.

Vítkovickému asistentovi Ladislavu Svozilovi se ovšem vůbec nezamlouvalo, že jeho mužstvo odehrálo plných šestnáct minut v oslabení. „Zatímco domácí si počínají slušně, my pochopitelně přehnaně tvrdě," prohlásil ironicky. „Naši hráči cítí křivdu a emoce pracují. Před časem řekl jeden plzeňský trenér, že se ve Zlíně nedá vyhrát. Já s ním souhlasím. Víc to komentovat nebudu, nechci platit pokutu. Tolik peněz zase nemám," uťal Svozil diskusi.

Kouč Zlína Rostislav Vlach už pro změnu přemýšlel o tom, jak uspět i na širokém vítkovickém kluzišti. Cení si, že na rozdíl od minulosti, kdy hrála ve zlínské sestavě obvykle prim elitní Leškova formace, tým tentokrát táhnou za postupem mladíci. „Honejsek i Holík dostali v základní části extraligy hodně prostoru a díky tomu si věří. Snad jim výborná forma vydrží co nejdéle," doufal Vlach.

Reklama

Související témata: