Hlavní obsah

Kuriozita na Slavii! Kladno od uznání gólu uchránil Chábera upozorněním na díru v síti

Praha

Kuriózní moment se naskytl v úvodu třetí třetiny čtvrtfinálové série play off mezi hokejisty Slavie a kladenskými Rytíři. Pražané se po Tomicově střele z otočky začali radovat z gólu na 3:1, vydrželo jim to ale jen pár minut. Gólman Středočechů Jan Chábera si totiž všiml díry v síti své branky a přinutil sudí k poradě s kolegy u videa. Ti skutečně trefu nakonec neuznali.

Článek

„Přes beka jsem toho moc neviděl, ale byl jsem úplně nalepený na tyčce, takže jsem věděl, že nebylo, kudy by mohl puk projít. Na 99,9 procenta jsem věděl, že to gól nebyl, protože u tyčky jsem měl ruku, lapačku, rameno i beton. To by střela musela jít do víka a to rozhodně nešla, protože puk šel skoro po ledě," vyprávěl po zápase Chábera.

Taky ihned vystartoval k rozhodčím a přesvědčoval je, aby si svůj verdikt nechali zkontrolovat u videa. „Pro jistotu jsem se totiž podíval na bránu, jestli nebyla díra v boční síti. A byla tam dost velká," líčil kladenský gólman.

V tu chvíli bylo i Tomicovi jasné, že jeho trefa nejspíše platit nebude. Přestože si v první moment myslel opak. „Střílel jsem z otočky a viděl, jak se síť rozvlnila. Kluci, kteří byli za bránou, viděli puk za čárou, tak se začali radovat," popisoval slávistický útočník.

I slávista Tomica byl rád, že sudí gól neuznali

„Jenže i kluci ze střídačky mi pak říkali, že to spíš šlo bokem," dodával Tomica. Sudí po několikaminutové poradě u videa nakonec skutečně rozpažili na znamení neuznání branky. „Trvalo to ale tak dlouho, že jsem si až říkal, jestli tam něco nenajdou," začal se bát Chábera, který prý ve své kariéře něco podobného nezažil.

Na hrací plochu už v době prostudování situace u videa nastoupili technici, aby díru v síti zašili. „Tak jsem se jich ptal, proč tomu tak nebylo už před zápasem.  Prý že to má zkontrolovat rozhodčí," dostalo se Cháberovi odpovědi.

„Asi se síť prořízla bruslí během utkání," domýšlel Tomica a nakonec i on byl rád, že jeho „gól" neplatil. „Rozhodčí udělali dobře, že se šli na video podívat. Pak by se o tom psalo, takhle bude klid."

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články