Hlavní obsah

Sparta podlehla Třinci i kvůli kurióznímu vlastenci. Litvínov zdolal Plzeň a ve čtvrtfinálové sérii vede

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova porazili v úterním třetím čtvrtfinálovém utkání play off extraligy doma Plzeň 3:0 a v sérii hrané na čtyři výhry se ujali vedení 2:1 na zápasy. Pražská Sparta podlehla před vlastním publikem Třinci 3:4, když rozhodující gól zaznamenal v 54. minutě Rákos. Oceláři tak získali ve čtvrtfinálové sérii druhý bod.

Článek

Litvínovští začali před sedmitisícovou návštěvou pořádně zhurta. Jako první prověřil plzeňského gólmana Mazance Ručinský. Vzápětí vypíchl Jeřábek na poslední chvíli puk osamocenému Hüblovi, který se chystal zakončovat. V 10. minutě už ale domácí svůj tlak přetavili ve vedoucí gól, když Martynek svou první trefou v sérii rozjásal vyprodané hlediště. Verva svého soupeře v úvodní části výrazně přestřílela (15:6), přesto po první třetině vedla jen o gól a to dávalo Indiánům naději na obrat.

Do druhé třetiny vstoupili hosté aktivněji, vyrovnání se ovšem nedočkali. Naopak ve 26. minutě napřáhl Ručinský a Mazanec kapituloval podruhé. Západočeši toužili po kontaktním zásahu, jenže Francouz puk za svá záda nepustil.

Svěřenci trenéra Razýma nenašli recept na Francouze ani ve třetí třetině. Ve 46. minutě měl ve vlastním oslabení velkou šanci St. Pierre, kotouč však v síti neskončil. Plzeň to v závěra zkusila ještě v šesti, do prázdné klece ale pojistil Severočechům výhru Majdan. Gólman Francouz udržel podruhé ve čtvrtfinálové sérii čisté konto. Čtvrtý duel je na programu ve středu v 17:30, výhodu domácího prostředí bude mít opět Litvínov.

Pražané si dali nevídaný vlastní gól a podlehli Třinci

V Holešovicích se diváci dočkali branek až ve druhé třetině. Ve 25. minutě Bahenský šikovně přiklepl nohou Tonův pas až k Tenkrátovi a ten do poloodkryté branky skóroval. Stejný hráč pak v přesilovce tečoval Pilařovu ránu a domácí měli nakročeno k vítězství.

Ocelářům však stačily jen necelé dvě minuty, aby srovnali stav. Nejdříve snížil Peterek, vzápětí Růžička orazítkoval tyč a poté důrazný Varaďa z dorážky vyrovnal.

Ve třetí třetině pak přišel velmi kuriózní moment. Rozhodčí signalizoval vyloučení pro Hrabala, Melicherčík rychle spěchal na střídačku a Sparta hrála v šesti. Místo gólu si ale dala nevídaného vlastence, když kotouč po zpětné přihrávce od sparťanského hráče trefil obránce Sičáka do brusle, od níž se odrazil do prázdné klece. Branka byla nakonec připsána Lukáši Zíbovi.

Spartu však tato situace nezlomila. Naopak okamžitě odpověděla, když v početní výhodě srovnal Pilař. Jenže ani toto skóre dlouho nevydrželo. Slezané ještě jednou udeřili, když po pěkné akci dopravil kotouč za Melicherčíkova záda Rákos. Napínavé střetnutí mohl vygradovat Ton, jeho bekhendový blafák ovšem bravurně zlikvidoval Hamerlík. Třinec tak slaví ve čtvrtfinálové sérii druhou výhru. Čtvrtý duel se hraje ve středu od 18:30 znovu v Tipsport Aréně.

Hokejová extraliga, čtvrtfinále play off - 3. zápasy:
Litvínov - Plzeň 3:0
Branky: 10. Martynek, 26. Ručinský, 59. Majdan.
Stav série: 2:1.
Sparta Praha - Třinec 3:4
Branky: 25. a 33. Tenkrát, 50. Pilař - 34. Peterek, 35. Varaďa, 50. Zíb, 54. Rákos.
Stav série: 1:2.

Reklama