Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 3:0Stav série 2:1Litvínov zdolal Plzeň a ujal se vedení ve čtvrtfinálové sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Martynek 1 : 0
26. Ručinský 2 : 0
59. Majdan 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova zdolali ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň 3:0 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. O branky vítězů se postarali Rostislav Martynek, Martin Ručinský a Juraj Majdan, druhé čisté konto v sérii vychytal brankář Pavel Francouz. Další souboj se hraje ve středu od 17:30 opět v Litvínově.

Článek

Úvodní dějství patřilo domácím, kteří si vytvořili spoustu šancí, zatímco hosté minimum. V úvodu při Frolově trestu prověřil Mazance Lukeš, který pak znovu nebezpečně pálil od modré čáry i po skončení přesilovky. V osmé minutě se ocitl v dobré střelecké pozici Hübl, ale St. Pierre mu stačil vypíchnout kotouč. Vzápětí skončil puk těsně mimo po odrazu od Balážova těla.

Převahu zúročil Litvínov v 10. minutě, kdy Trávníček nabil z rohu mezi kruhy Martynkovi, který se trefil z voleje přesně k pravé tyči. Pak zahrozil bekhendem Baláž. Francouze poprvé ohrozil při Brejčákově trestu Vlasák. V 16. minutě nejdříve Mazanec kryl Kousalíkovu bombu od modré čáry a pak Hübl zblízka minul pravou tyč. Plzeň se v závěru úvodní části ukázala v ofenzivě díky Petruškovi a Pletkovi.

Ručinský zvýšil vedení

Na začátku druhého dějství nadvakrát zakončoval Ručinský, poté Plzeň zvýšila aktivitu. Po objetí branky nepřekonal Francouze Jeřábek, vzápětí ani Vlasák a tvrdě pálil St. Pierre. Radovali se ale ve 26. minutě domácí, když Ručinský po přihrávce Stříteského přejel na levé straně modrou čáru a trefil se přesně k protější tyči.

Plzeň se snažila smazat ztrátu, jenže Vampola ani Kratěna při hře čtyř proti čtyřem na litvínovského gólmana nevyzráli. Těsně mimo skončila Slovákova bomba. Z brejku otestoval Mazance Černý. Indiáni následně nevyužili ani téměř čtyřminutovou přesilovku včetně 11 vteřin pěti proti třem. Z mezikruží nepřekonal Francouze Pletka. Závěr druhé části přinesl i strkanici a další pokus o potyčku Brejčáka s Hollwegem v sérii.

V závěrečném dějství mohla Plzeň snížit v oslabení, ale St. Pierre po přečíslení vystřelil na Francouze slabě. Západočeši postupně získávali převahu, ale ve 45. minutě mířil Pletka nepřesně a dvakrát neuspěl ani Kratěna. Litvínov pozorně bránil a do vyložených šancí soupeře nepouštěl. Naopak v 58. minutě mohl pojistit výsledek z brejku Pšurný, jehož pokus zastavil Mazanec. Uklidňujícího gólu se nakonec domácí dočkali až při power play. Šestasedmdesát vteřin před koncem zpečetil výsledek Majdan. Závěr duelu ještě okořenila potyčka mezi Brejčákem a Lvem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Martynek (Trávníček), 26. Ručinský (Stříteský, Baláž), 59. Majdan (Lukeš, Hübl). Rozhodčí: V. Jeřábek, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:12, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.
Plzeň: Mazanec - Havíř, Frolo, Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre - Johnson, Kašpařík, Hollweg - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Petruška, Lev, P. Sedláček. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
STAV SÉRIE: 2:1.

Reklama

Související témata: