Hlavní obsah

Sparta - Třinec 5:4 SNStav série 2:2Sparta srovnala stav čtvrtfinále s Třincem, penaltové drama rozhodl v sedmé sérii Tenkrát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Adamský 0 : 1
6. Hrňa 0 : 2
8. Forman 1 : 2
14. Pilař 2 : 2
22. Adamský 2 : 3
30. Pilař 3 : 3
50. Adamský 3 : 4
60. Ton 4 : 4
70. Tenkrát (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Třiatřicet vteřin dělilo hokejisty Sparty od třetí porážky ve čtvrtfinálové sérii play off s Třincem. V samém závěru třetí třetiny ale kanonýr Petr Ton srovnal a o výhře Pražanů 5:4 po samostatných nájezdech pak vítězným gólem v sedmé sérii rozhodl Tenkrát. Třinci tak nestačil ani hattrick Martina Adamského, stav série je srovnán na 2:2. Pátý duel je na programu v sobotu v Třinci.

Článek

Lepší vstup do utkání si Třinečtí ani nemohli vysnít. V páté minutě našel Klimenta při první přesilovce Adamského a hosté šli do vedení. Hned o minutu později navíc sparťanská obrana trestuhodně nechala spoustu volného prostoru Hrňovi, jenž střelou do odkryté klece zvýšil na 2:0 pro Oceláře.

Kdo však očekával, že Sparta bude po tomto dvojitém úderu na kolenou, byl překvapen. V osmé minutě si totiž nabruslil do útočného pásma Forman a střelou z vrcholku levého kruhu snížil. Holešovičtí ucítili šanci, svého soupeře svírali před jeho brankou a ve čtrnácté minutě Pilař střelou od modré v početní výhodě srovnal.

Třinec navíc chvíli poté vyrobil během jednoho střídání dva fauly a dvě minuty se tak musel bránit ve třech. To zvládl a musel být hodně rád, že první třetinu přečkal jen s dvěma inkasovanými góly - vždyť Hamerlík si během úvodní dvacetiminutovky připsal jednadvacet zásahů.

Třiatřicet vteřin před třetí sirénou srovnal Ton

Nástup do té druhé ale hostům vyšel dokonale, když po pasu Polanského zpoza branky skóroval podruhé v zápase Adamský. A stejný hráč se mohl dočkat i hattricku, jenže v takřka totožné situaci Spartu zachránila Melicherčíkova lapačka. A protože Slezané následně neproměnili 41 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, potrestal je Pilař, který znovu dělovkou od modré v přesilovce vyrovnával na 3:3.

Ve 49. minutě si po Treilleho nahození před branku málem srazil puk do vlastní sítě třinecký obránce Lojek, z protiútoku ale naopak inkasovala Sparta. Polanského nepřesná střela se od zadního mantinelu odrazila k Adamskému, který dorážkou do odkryté klece hattrick přeci jen zkompletoval.

Dvě minuty před třetí sirénou Sparta odvolala gólmana a odhodlala se ke hře se šesti hráči v poli, což se jí vyplatilo, neboť Ton v čase 59:27 poslal zápas do prodloužení. V jeho páté minutě fauloval Klouček unikajícího Tona a Třinec šel do tří. Kritický moment ale ustál, navíc o pár vteřin později si po Rachůnkově faulu zahrál přesilovku čtyři na tři i on. Jenže jen 34 vteřin, protože poté za zbytečnou sekyru do Melicherčíka putoval za katr Polanský.

A tak se šlo na nájezdy. Drama vyvrcholilo až v sedmé sérii, ve které rozhodl o výhře Sparty Tenkrát.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 5:4 SN (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Forman (Bahenský), 14. Pilař (J. Hlinka, P. Ton), 30. Pilař (P. Ton), 60. P. Ton (Jar. Svoboda, Hunkes), rozhodující nájezd Tenkrát - 5. Adamský (Klimenta, Polanský), 6. Hrňa (Orsava, Zagrapan), 22. Adamský (Polanský, Klimenta), 50. Adamský (Polanský, Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:10, navíc Tenkrát (Sparta) a Adamský (Třinec) oba 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 10 040.
Sparta: Melicherčík - Pilař, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Milam, Jan Hanzlík - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Jar. Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.
Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Kania, Ovčačík, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.
STAV SÉRIE: 2:2.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec