Hlavní obsah

Dal hattrick a měl být za hrdinu. Být sobec, skutečně se jím třinecký Adamský stal

Praha

Měl to být jeho zápas. A až do předposlední minuty třetí třetiny čtvrtého čtvrtfinále se Spartou se zdálo, že jím také bude. Třinecký útočník Martin Adamský zaznamenal v Holešovicích hattrick, pak však za stavu 4:3 pro Oceláře místo střely do prázdné branky hledal spoluhráče Růžičku. Nadějnou akci tím pohřbil, třicet tři vteřin před třetí sirénou naopak udeřila Sparta a v samostatných nájezdech navíc překlopila výhru na svou stranu, čímž srovnala stav série na 2:2.

Článek

„Stejně si ten moment nevyčítám," tvrdil po zápase Adamský. „Nejsem, jak se anglicky říká, selfish (sobec). Říkal jsem si, že nebudu hrdina a dám to Růžovi, který jel vedle mě," doplňoval jednatřicetiletý útočník a mnohem víc než toto selhání jej mrzel zbytečný vyrovnávací gól Tona z času 59:27.

„Tohle už není smůla, ale naše hloupost. Dvakrát po sobě dostat gól třicet vteřin před koncem (Třinec takto ztratil i druhý zápas série, rovněž nakonec po nájezdech), kdy si předtím řekneme, že budeme všichni bránit, a pak tam bek vyrazí... To se prostě v play off nesmí stávat. Takhle nemůžeme propadnout," čílil se Adamský, který po Tonově trefě zlostně mrštil svou holí, za což obdržel desetiminutový trest. „Prostě mi vytekly nervy, jak jsem ten gól viděl."

Svůj hattrick by stokrát radši vyměnil za vítězství. „Doufám, že do konce kariéry ještě nějaký hattrick přijde, a bude to v lepší dobu," říká Adamský a nemůže si vynachválit spolupráci s kolegy z útoku Polanským a Klimentou.

Věděl jsem, že bude série těžká, říká Adamský

„Náramně si spolu rozumíme. Všichni tři jsme bruslaři, Jirka (Polanský) je k tomu ještě šikovnější, já důrazný a Klimoš (Klimenta) umí dát puk. Zatím nám to klape a doufám, že bude klapat i dál."

Série se nyní za nerozhodného stavu stěhuje na led Ocelářů, kde je pátý duel na programu v sobotu. „Nervy pracují, ale zatím jsou na naší straně. V Praze jsme chtěli vyhrát alespoň jeden zápas, což se nám podařilo. Už od začátku jsem říkal, že série bude strašně těžká, což se teď jenom potvrzuje," zakončuje Adamský.

Kdo postoupí ze série Sparta - Třinec?
Sparta
47,6 %
Třinec
52,4 %
Celkem hlasovalo 5494 čtenářů.

Reklama

Související témata: