Hlavní obsah

Šlégr? Do sestavy s ním zatím nepočítáme, tvrdí litvínovský kouč Rosol

Litvínov

Intenzivně prožívá extraligové play off hokejový trenér Petr Rosol. Není divu, protože se do nejvyšší soutěže a konkrétně na střídačku Litvínova vrátil loni v létě po třech sezónách v prvoligovém Ústí nad Labem. A nyní se pokouší se svým trenérským kolegou Vladimírem Jeřábkem přivést litvínovskou Vervu do semifinále. Ale Rosol zároveň připouští, že čtvrtfinálová série s Plzní je mimořádně vyrovnaná a dramatická.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovská trenérská dvojice Petr Rosol (druhý zprava) a Vladimír Jeřábek (vpravo) uděluje pokyny hráčům.

Článek

Co vás na vývoji bitev s plzeňskou Škodovkou překvapilo?

Přiznám se, že nic zásadního. Dalo se čekat, že to bude urputná přetahovaná o každý gól. Divákům se ale hokej asi líbí, byť nepadá moc branek. Škoda, že jsme ve čtvrtém utkání nezvládli penaltový rozstřel, v němž jsme předtím osmkrát triumfovali. Ale jednou to přijít muselo.

V sobotu hrajete na ledě soupeře. Je to pro vás nevýhoda?

Při vyrovnanosti obou týmů může za stavu 2:2 na zápasy vlastní prostředí sehrát důležitou roli, takže o trošku lépe na tom mohou být domácí. Ale už v úvodním duelu jsme v Plzni vyhráli a se stejným cílem tam pojedeme i tentokrát.

Co říkáte na adresu plzeňského útočníka Jana Kováře?

Honzu znám z Ústí, kde nám v minulosti krátce vypomáhal v prvoligovém play off. Hraje dobře pořád po celou sezónu. Je to stále mladý kluk, přitom už zkušený. Asi má hodně natrénováno, dobře regeneruje a myslím si, že velká zátěž není pro něj problémem. Takže ho vnímáme jako ofenzivního tahouna soupeře.

Je možné, že doplníte kádr o hráče z prvoligového Ústí nad Labem?

Určitě budeme někoho potřebovat, protože série s Plzní může být dlouhá a třeba se protáhne až na sedm zápasů. A my trenéři jsme už mluvili s naším klubovým šéfem Robertem Kyselou. A je předpoklad, že podnikneme kroky k tomu, aby s námi už co nejdříve trénovali někteří kluci z Ústí, jelikož tamnímu klubu skončila sezóna.

A počítáte s nominací Jiřího Šlégra do sestavy jako s trumfem pro play off?

Směrem dozadu hrajeme zatím dobře. A není důvod při tomto vývoji série složení obrany měnit, to by bylo předčasné.

Reklama

Související témata: