Hlavní obsah

Kladno - Slavia 1:0Stav série 1:2Kladno přetlačilo Slavii a po hubené výhře ve čtvrtfinále poprvé bodovalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Dalecký 1 : 0
Záznam online reportáže

Kladno

Taktická partie. Tímto přízviskem by se dalo shrnout třetí čtvrtfinálové utkání Kladna proti Slavii. Domácí Rytíři byli ve větší části zápasu ale lepší a po závěrečném hvizdu se i právem radovali. Svou snahu nakonec přetavili v jedinou branku, kterou Jan Dalecký rozhodl tom, že série s Pražany se protáhne minimálně na pět zápasů. V pátek čtvrtfinále pokračuje dalším kláním.

Článek
Fotogalerie

Hned ze začátku Kladno nastartovalo svůj silný motor poháněný naplněnými tribunami a vytvořilo si velký tlak, Slavie ale byla na nápor očividně připravená a pozorně bránila. Mimo to se mohla spolehnout na jistého brankáře Miroslava Kopřivu a částečně na nepřesnost kladenských soupeřů, kteří v prvních minutách promarnili řadu velkých brankových příležitostí.

Ukázat více ze svého kumštu mohli hosté při Macholdově vyloučení, ale přestože Cháberu provětrali mnoha střelami, skóre zůstávalo nerozhodné. Postupem času ztráceli Kladenští svou převahu a dramatické situace najednou museli uklidňovat oba brankáři. Do konce třetiny se na strážce branek žádnému hráči vyzrát nepodařilo.

Chábera se musel hodně otáčet v prvních momentech druhé periody, kdy sešívaní dohrávali svou přesilovou hru. Největší šanci měl Vladimír Růžička ml., který před prázdnou brankou trefil jen horní tyčku. Poté se ale Rytířům dařilo prostor kolem jejich gólmana vykrývat lépe a červenobílí vyšli v převaze naprázdno. Podobných situací, brnkajících hráčům a publiku na nervy, už se ale mužstva na spoustu minut vyvarovala. Patrnější herní nerovnováha nastala až s počátkem slávistických oslabení v půli třetiny, z nichž bylo jedno i dvojnásobné, ale Pražané se nakonec ubránili bez újmy na gólovém účtu.

Slavia na svou zataženost nakonec doplatila

Kladenští hokejisté se díky přesilovkám dostali do laufu, přibrzdilo je až Dragounovo vyloučení, kdy se slávisté opět osmělili. Hostům chybělo k přesnému zásahu málo, ale jelikož nedokázali dostat puk do sítě ani při navazující početní převaze, i podruhé šly oba týmy do kabin odpočívat za bezbrankového stavu.

I v závěrečné třetině podléhalo dění na ledě nastaveným trendům. Hráči pečlivě bránili, a pokud se otevřelo v defenzívě okénko k výraznější šanci, bylo to při hře speciálních týmů. Převahu si však přesto udržovalo Kladno. Kopřiva byl neoblomný až do 27. minuty, kdy dostal Jan Dalecký přihrávku těsně před brankoviště a ranou z první propálil slávistického gólmana. Sešívaní museli dlouho odolávat ještě po inkasované brance, nepřidalo jim ani vyloučení Žejdla, ale Kladenským se na Daleckého gól navázat nepovedlo.

Těsně před koncem museli slávisté sčítat "padlé". Obránce Petr Kuboš po základním ošetření odjel do kabiny. V závěru předvedli Pražané mohutný nápor, ale domácí obrana v čele se skvělým Cháberou odolala.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 48. Dalecký (M. Látal, Macholda). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4118.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, Kameš, P. Hořava, Doudera, Černošek, Macholda, Kužel - Jass, Lukáč, Kuchler - Eberle, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Rudovský - Kuchejda, Dalecký, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, od 57. navíc Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
STAV SÉRIE: 1:2.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články