Hlavní obsah

Hokejový brankář Kacetl míří ze Znojma do Českých Budějovic

České Budějovice

Hokejový brankář Ondřej Kacetl odchází ze Znojma z mezinárodní rakouské ligy EBEL do extraligových Českých Budějovic. Je tak po obránci Martinu Plaňkovi další posilou Mountfieldu z kádru Orlů.

Foto: David Veis, ČTK

Ondřej Kacetl zřejmě nahradí odcházející jedničku Jakuba Kováře.

Článek

"Jsme přesvědčeni, že bude vhodným doplněním našeho kádru na postu brankáře také s perspektivou do budoucna," řekl předseda představenstva a generální manažer HC Mountfield Zdeněk Blažek.

Dvaadvacetiletý Kacetl byl jedničkou Znojma. Celkem ve 41 duelech v této sezóně EBEL měl průměr 3,02 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,6 procenta a jednou udržel čisté konto. V minulém ročníku odchytal v EBEL 37 utkání.

"Byl o něj zájem z několika extraligových klubů. Jednali jsme proto o jeho příchodu s předstihem a velice intenzivně a domluvili se na přestupu. Ondřej Kacetl ve Znojmě nasbíral na svůj věk už bohaté zkušenosti, proto s ním nyní jednáme o dlouhodobé smlouvě," doplnil sportovní manažer Českých Budějovic Petr Sailer.

Kovář zřejmě odejde

České Budějovice pravděpodobně opustí současná jednička Jakub Kovář, v sezóně při jeho absenci chytal jedenadvacetiletý Pavel Kantor. V klubu končí šestatřicetiletý Lukáš Sáblík. "Skončila mu u nás smlouva, je kmenovým hráčem Karlových Varů a u nás tedy už pokračovat nebude. Za jeho působení mu děkujeme a přejeme hodně štěstí v další kariéře," doplnil Blažek.

Reklama

Související témata: