Hlavní obsah

Za úder hlavou má litvínovský Majdan stopku na čtyři zápasy

Praha
Aktualizováno

Litvínovský hokejový útočník Juraj Majdan si již ve čtvrtfinále play off extraligy nezahraje. Disciplinární komise soutěže mu v pátek ve zkráceném řízení zastavila činnost na tři zápasy za to, že hlavou udeřil obránce Tomáše Frola ve středečním souboji s Plzní.

Článek

Majdan nuceně vynechá celkem čtyři utkání; od rozhodčích zápasu totiž dostal takzvaný trest ve hře, za nějž má automaticky zastavenou činnost na jeden duel.

Slovenský útočník mohl podle sazebníku dostat trest na tři až sedm zápasů. "Vzhledem k dosavadní disciplinární bezúhonnosti Juraje Majdana byl trest uložen na spodní hranici," uvedl manažer extraligy Antonín Vansa v oficiální tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje.

Filmování Frolovi prošlo

Z podnětu litvínovského klubu disciplinární komise řešila i reakci Frola, který situaci po úderu podle Severočechů přifilmoval. Slovenský bek ale dodatečně potrestán nebyl.

"Byl shledán jednoznačný úder hlavou od hráče Majdana do tváře protihráče Frola. V tomto případě nemůže být v žádném případě shledán přestupek, který spočívá v nafilmovaném pádu," řekl předseda komise Karel Holý.

Rytíři dostali za fanoušky pokutu

Disciplinární komise v pátek opět potrestala i kladenský klub za nevhodné chování fanoušků. Tentokrát dostali Rytíři pokutu 30 000 korun za čtvrteční duel proti Slavii. Trenér Vladimír Růžička byl o druhé přestávce zasažen kelímkem s pivem.

"Na základě videozáznamů jsme našli viníka. Všechny podklady jsme předali policii a třicetitisícovou pokutu po něm budeme vymáhat," uvedl mluvčí klubu Vít Heral. Pro páteční zápas Rytíři posílili pořadatelskou službu a problematické prostory ohraničili páskou.

Kladno bylo zároveň upozorněno, že v případě opakování problémů, bude další pokuta o 20 000 korun vyšší. Předseda disciplinární komise navíc klub varoval, že v závažnějším případě může dojít i k uzavření stadiónu.

Reklama

Související témata: