Hlavní obsah

Fanoušci Kladna jen ukázali, jací jsou, říká "Jidáš" Kopřiva, tahoun Slavie

Kladno

Čtyři zápasy, jen tři inkasované branky. Gólman Miroslav Kopřiva má lví podíl na tom, že hokejisté Slavie třímají ve svých rukách před pátým pokračováním čtvrtfinále s Kladnem postupový mečbol. Kopřiva si zatím průběh série užívá, jen jej mrzí reakce kladenských fanoušků. Ti mu stále nemůžou zapomenout odchod do Slavie v roce 2010 a nazývají jej Jidášem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Růžička se raduje s brankářem Slavie Miroslavem Kopřivou z vítězství.

Článek

Překvapilo vás, jak jednoznačně jste Kladno přejeli?

Oproti čtvrtku to byl velký rozdíl. Celý zápas jsme jasně dominovali a zaslouženě vyhráli. Hráli jsme perfektně dozadu, domácí jsme prakticky vůbec nepouštěli do šancí.

Připomínali jste si před zápasem, že nesmíte být tak pasivní jako ve čtvrtek?

Řekli jsme si, že na ně vlétneme, což se nám podařilo. Vyhrávali jsme souboje, hodně se nám dařilo v koncovce, zatímco v předchozích zápasech nám to tam v prvních dvou třetinách moc nepadalo. To dneska jsme si vytvořili hodně šancí a hned od začátku jsme je proměňovali.

Nelitujete trochu, že jste v samém závěru inkasoval, čímž jste přišel o druhou nulu v sérii?

Vůbec mě to nemrzí. Třetí třetina už byla bez náboje, jen se dohrávala, aby se nikomu nic nestalo.

Po zápase jste dlouho slavil se slávistickými fanoušky, zatímco ti kladenští na vás hlasitě pískali. Vnímal jste to?

Bylo mi celkem jedno, co dělají domácí fanoušci, já to dělal pro ty naše. Jejich bučení a pískání jsem samozřejmě vnímal, ale to jenom ukázali, jací jsou.

Nemrzí vás jejich reakce, když vás nazývají Jidášem? Přeci jen jste na Kladně strávil spoustu sezón...

Takový je život. Je jasné, že fandí svým, na druhou stranu by si mohli uvědomit, že taky mohli před třemi čtyřmi lety až doteď jezdit do Berouna nebo Třebíče hrát první ligu.

Co se dá očekávat od pondělního zápasu v Praze, kterým si již můžete zajistit postup do semifinále?

Pořád musíme hrát tu svoji hru, kterou jsme předváděli první dva zápasy a teď v pátek, kdy to bylo docela jednoznačné. Nesmíme usnout na vavřínech, naopak je potřeba pořád pracovat stejně. A hlavně Kladno nepodcenit.

Reklama