Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 5:4 PPStav série 2:2Vítkovice opět ovládly drama, sérii vyrovnaly gólem v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Okál 0 : 1
26. Honejsek 0 : 2
28. Húževka 1 : 2
33. Svačina 2 : 2
38. Roman 3 : 2
47. Leška 3 : 3
56. Veselý 3 : 4
60. Strapáč 4 : 4
64. Burger 5 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání extraligy nad Zlínem 5:4 v prodloužení a vyrovnali stav série na 2:2. Vývoj skóre byl jako na houpačce: Vítkovice ve druhé třetině během deseti minut otočily stav z 0:2 na 3:2, pak zase vedl Zlín, ale v závěrečné minutě běžné hrací doby při power play srovnali domácí na 4:4. V čase 63:08 zápas ukončil kapitán Ostravanů Jiří Burger.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický Vladimír Svačina (vlevo) se raduje se střelcem třetího gólu Ondřejem Romanem.

Článek

Vítkovice povzbuzené čtvrtečním obratem si v úvodu utkání sice počínaly aktivněji, do gólových šancí je ale pozorná zlínská obrana nepouštěla ani v oslabení. Naopak hosté z první vážnější akce udeřili. Čajánek zpoza branky našel osamoceného Okála a mladý útočník, kterého trenéři před pátečním utkáním přeřadili ze čtvrté do druhé řady, otevřel skóre utkání.

Na začátku druhé třetiny měli domácí i 24 sekund výhodu dvou mužů v poli, ale šance si nevytvořili. Navíc při pokračující přesilovce pět na čtyři inkasovali podruhé. Zlín si vytvořil hned dvě nebezpečná přečíslení. V obou případech přihrával Holík, nejdříve svou šanci spálil Ondráček, následně ale Honejsek i za pomoci tyčky rozvlnil síť Šindelářovy branky podruhé.

Obrat během deseti minut

Domácí paradoxně nastartovalo oslabení a chyby zlínských hráčů, které během deseti minut vedly k dalšímu obratu Vítkovic v sérii. Nejdříve Tesařík při početní převaze nastřelil Húževku, který sólový únik zakončil precizní bekhendovou kličkou. Vyrovnávací trefu zařídil přesnou střelou pod horní tyč Svačina. Stejný hráč využil později pád zlínského Šlahaře, zmocnil se v útočném pásmu kotouče a po jeho příhře střílel Roman do prázdné branky.

Hned v úvodu třetí třetiny se musel Zlín bránit čtyř minuty v oslabení po faulu Hamrlíka. A povedlo se jim to nad plán. Köhler obral ve středním pásmu o kotouč Ujčíka a celou akci dokončil Leška střelou mezi betony. V závěrečných minutách se k vedení v sérii přiblížil Zlín, když Veselý potrestal zbytečné vyloučení Huny.

Přesto těsný náskok Zlín neudržel a dlouhou power play domácích korunoval trefou 40 sekund před koncem běžné hrací doby Strapáč. Psychická vzpruha z vyrovnání byla na domácích v prodloužení patrná a šťastným gólem rozhodl Burger.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 5:4 v prodl. (0:1, 3:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Húževka, 33. Svačina (Roman) 38. Roman (Svačina), 60. Strapáč (Voráček, Roman), 64. Burger (Ujčík) - 8. Okál (Čajánek), 26. Honejsek (Holík, Čech), 47. Leška (Köhler), 56. O. Veselý (Čajánek, Tesařík). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 8762.
Vítkovice: Šindelář - R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, Malík, Kudělka - Ujčík, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, J. Káňa - Šedivý, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Řezníček, Urbanec, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, Čech - Ondráček, Šlahař, Fořt. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
STAV SÉRIE: 2:2

Reklama

Související témata: