Hlavní obsah

Vítkovický Strapáč touží po klidnějších zápasech, podle Čajánka musí Zlín padat na "hubu"

Ostrava

Oba čtvrtfinálové zápasy extraligy ve Vítkovicích přinesly dramatickou podívanou se šťastným koncem pro domácí. Ve čtvrtek otočili v poslední třetině se Zlínem výsledek z 0:3 na 4:3. O den později si v závěrečné minutě vynutili prodloužení, v němž o výhře 5:4 rozhodl kapitán Vítkovic Jiří Burger.

Článek

"Už si v šatně říkáme, že to asi ani jinak neumíme, než aby to bylo nějaké drama. Už bychom byli rádi za nějaký klidnější zápas bez nervů. Doufám, že se nám to povede příště ve Zlíně a ujmeme se vedení v sérii 3:2," prohlásil Petr Strapáč, autor vyrovnávací branky při power play.

Tu Vítkovice zahájily už v čase 57:40, kdy měli Zlínští na trestné lavici Bedřicha Köhlera, ale prosadili se až čtyřicet sekund před koncem třetí třetiny při hře šesti proti pěti. "Spadl nám kámen ze srdce. Drželi jsme se poměrně dlouho v pásmu, lítalo to kolem brány, až se to nakonec se štěstím odrazilo ke mně a nezbývalo mi nic jiného, než to uklidit do brány," pousmál se Strapáč, který byl na ledě jako šestý hráč s nejúdernější lajnou Vítkovic.

"Klukům se neskutečně daří a poznal jsem to na vlastní kůži. S nimi se mi povedlo dát vyrovnávací branku. Předali mi tu jejich formu," řekl na adresu útoku Ondřeje Romana, který v prostřední třetině zařídil obrat z 1:2 na 3:2.

Do Zlína s pokorou, ale i sebevědomím

Strapáč byl po utkání rád, že vyrovnávací trefou odčinil chybu z první třetiny, která vedla k úvodnímu gólu soupeře. Vítkovický útočník po první siréně zpytoval na střídačce svědomí. "Jsem typ hráče, který nad tím přemýšlí. Ale snažil jsem to hodit za hlavu a hrát od druhé třetiny svou hru. A nakonec se to vyplatilo," dodal.

Jeho branka dodala týmu křídla, v prodloužení Vítkovice diktovaly tempo hry. "Říkali jsme si, že při hře čtyři na čtyři chceme držet puk, abychom o něj nějak nebojovali a to se nám povedlo dokonale. V podstatě celou dobu prodloužení jsme je nepustili z pásma a ukončili jsme to," těšilo Strapáče.

Stejně tak byl spokojený s tím, že Vítkovice dokážou vzdorovat vítězi základní části a v obou domácích zápasech otočily nepříznivý stav. Vyrovnali tak sérii na 2:2. "Jedeme tam s pokorou, ale jsme sebevědomí, když jsme dvakrát zvrátili tak nepříjemný stav. Uvidíme, jak to dopadne. Předpokládám ale, že to bude ve Zlíně poměrně opatrné a že bude rozhodovat první branka a přesilové hry," uzavřel Strapáč.

Čajánek: Nehrajeme hokej, jaký bychom měli v play off hrát

Promluva kapitána Petra Čajánka během druhé třetiny k hokejistům Zlína sice zapůsobila a Berani otočili nepříznivý stav 2:3, ale nakonec vedení 4:3 ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy neudrželi. Po inkasovaných gólech 40 sekund před koncem třetí třetiny a pak v prodloužení ztratili i druhý zápas na ledě Vítkovic.

"Byl jsem zklamaný, měli jsme to včera i dnes parádně rozehrané. Ještě jsem nezažil, abychom dvakrát takto ztratili vedení. Co jsem ale spoluhráčům říkal, to nebudu prozrazovat. To patří do kabiny," řekl Čajánek po utkání. Zlín ve čtvrtek vedl po dvou třetinách 3:0, ale nakonec prohrál 3:4.

V pátečním utkání plném zvratů měli Berani náskok 2:0 a pak i 4:3. "Chybami se člověk učí, ale my jsme se ze včerejška nepoučili. Nehrajeme hokej, jaký bychom měli v play off hrát. Mělo by to být srdcem a padat na hubu."

Jeho slova v úvodu třetí části ale evidentně padla na úrodnou půdu. Zlín v oslabení vyrovnal, následně se v 56. minutě ujal vedení, když Čajánek v přesilové hře našel na brankovišti volného Ondřeje Veselého. Závěr ale patřil domácím, kteří během dlouhé power play vyrovnali a v prodloužení dokončili obrat. "Jsem rád, že jsme se vrátili zpátky do zápasu, ve třetí třetině už to bylo lepší, jen to štěstí nebylo v závěru na naší straně. Snad se k nám obrátí příště. Série teď začíná od znova," dodal Čajánek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice