Hlavní obsah

Růžička jako přísně střežená osoba! Na Kladně měl osobní stráž, ze střídačky ji musel vyhazovat

Jan ŠkvorSport.cz

Přísně střežená osoba, jejíž bezpečí hlídá i osobní stráž. Tak si musel při pátečním čtvrtém čtvrtfinále na Kladně připadat kouč hokejistů pražské Slavie Vladimír Růžička, kterého cestou z kabin až na střídačku doprovázelo hned kvarteto pořadatelů. Vedení Rytířů tím reagovalo na incident ze čtvrtečního duelu, kdy Růžičku po skončení druhé třetiny a odchodu do šatny trefil jeden z příznivců středočeského klubu kelímkem od piva.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Trenéra Slavie Vladimíra Růžičku po čtvrtečním incidentu doprovázela v pátek na stadiónu ochranka.

Článek

Kabina hostujícího celku se na kladenském zimáku nachází na druhé straně od střídaček, hráči navíc musejí projít pod kotlem skalních příznivců Rytířů. Právě z tohoto sektoru ve čtvrtek vylétl kelímek s pivem, který Růžičku zasáhl. „Na žádném jiném stadiónu do kabiny nejdete okolo domácího kotle, což je nepříjemné," prohlásil Vladimír Růžička.

Kladno na incident okamžitě zareagovalo a pro páteční pokračování série posílilo bezpečností opatření. U průchodu do hostujících kabin nainstalovalo bezpečnostní zónu, která hostující hráče lépe chránila. Navíc zvýšilo počet pracovníků z bezpečnostní agentury, samotného Růžičku střežila, jak říká tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral, čtyřčlenná osobní stráž.

Výtržníka předali policii, chtějí po něm náhradu škody
Vedení Kladna po prostudování kamerového systému odhalilo fanouška, který ve čtvrtek hodil kelímek s pivem po slávistickém kouči Vladimíru Růžičkovi. Osobní údaje předalo policii, na které je nyní další postup. Tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral serveru Sport.cz potvrdil, že klub po výtržníkovi požaduje úhradu škody ve výšil 30 000 korun, kterými Středočechy za incident potrestala disciplinární komise. Zároveň Kladno činí právní kroky k tomu, aby měl dotyčný roční zákaz navštěvovat domácí zápasy A-týmu.

Ta se od olympijského vítěze z Nagana nehnula ani na krok. Jakmile vykročil z šatny, byla mu stínem. „Přitom já ochranku nevyžadoval, rozhodně nebyla potřeba. Jen jsem požádal, aby po nás fanoušci neházeli koule a zapalovače. Nic jiného. Aby tady se mnou chodili přes půl stadiónu čtyři lidi, to je zbytečné. Jenže oni mi řekli, že se mnou musejí chodit všude. Takže to vypadalo, že se mnou budou stát i na střídačce. Musel jsem je proto odtamtud vyhodit," pousmál se slávistický trenér.

Růžička si přitom atmosféru v Kladně, až na úlety kotle, pochvaluje. „Je výborná. Lidi tam jsou celkem v pohodě, akorát ten kotel.. Ale to je všude stejné, v kotli jsou trošku blázni. Chápu, že fanoušci jsou fanoušci a fandí. Chtějí vyhrávat, pro což udělají maximum," uznává slávistický stratég, ale žádá stejné podmínky na všech stadiónech.

„Nevadí mi, že křičí, ale já jenom chci takové podmínky, jaké mají trenéři hostů u nás. A nepřipadá mi, že na Kladně jsou stejné. Nedovedu si představit, že by na Slavii v O2 areně hráči chodili naším kotlem do kabiny. Je nepříjemné, když vás fanoušci polejí pivem nebo vodou," říká.

Kladno jsme jednoznačně přehráli, lebedil si Růžička

Jinak však po páteční jednoznačné výhře 5:1 Růžička jen zářil. Slavia předvedla diametrálně odlišný výkon od čtvrteční prohry 0:1 a za stavu série 3:1 hlasitě buší na semifinálovou bránu. „Malinko jsme změnili hru. Kladno jsme přehráli docela jednoznačně. Je jasně vidět, že jsme na tom velice dobře a máme hodně sil," lebedil si kouč, který svým svěřencům před poslední třetinou za stavu 5:0 radil, aby už hráli opatrně a nezranili se.

A neopomněl vyzdvihnout výkon brankáře Miroslava Kopřivy, který ve čtyřech zápasech inkasoval jen tři branky. „Míra chytá parádně, s obrovskou jistotou. Mužstvo mu věří, on si věří, je to vidět. Má obrovskou pohodu, což je pro nás hrozně důležité," říká Růžička a už přemýšlí o pondělním pátém pokračovaní, ve kterém si Slavia může zajistit postup.

„Hráči dobře vědí, že nemůžeme nikoho podceňovat. Nemáme na to, abychom si takový luxus mohli dovolit. Můžeme porazit kohokoli, ale můžeme prohrát s kýmkoli. Musíme se na to připravit tak, jako na páteční utkání."

Reklama