Hlavní obsah

Ručinský: Nájezdy v Plzni jsme si vzali zpátky a odvezli si domů mečbol

Plzeň

Nejstarší extraligový hráč, 42letý útočník Martin Ručinský během napínavé nájezdové koncovky pátého čtvrtfinálového utkání na plzeňském ledě zvládnul pod tlakem odpovědět na trefu domácího Petra Vampoly, čímž navedl litvínovské hokejisty na správnou cestu k výhře a postupovému mečbolu.

Článek

Byl to velký nápor na nervy, když jste musel nájezd proměnit, aby nebyl konec?

Pořadí máme dané, jezdím jako třetí. Vyšlo to tedy na mě, že jsem musel dát, aby se pokračovalo. Těší mě, že jsem dal našemu mužstvu ještě šanci a Robin Hanzl nám zajistil výhru. Nebylo by vůbec příjemné jet domů za stavu série 3:2 pro Plzeň, teď je to obráceně. Smutný byl soupeř, my si odvezli domů mečbol.

Věděl jste předem, co při nájezdu uděláte?

Zakončení si rozhoduju podle gólmana. Sleduji, jestli je zalezlý v bráně, nebo si povyjede. Jsem rád, že mi ten blafák vyšel.

Mohou vám pomoci při takové situaci vaše zkušenosti?

Jsem v takové situaci asi klidnější než mladší kluk, ale co si budeme povídat - stejně jsou nájezdy loterie. Určitě nejsem žádná záruka gólu.

V základní části jste v nájezdech ani jednou nenašli přemožitele, ale teď v play off vás v nich minule Plzeň přehrála. Mysleli jste na pomstu?

Celou sezónu jsme nájezdy jezdili dobře. Vyhráli jsme v nich osmkrát za sebou. Jednou ten nezdar ale musel přijít. V sobotu v Plzni jsme si to ale vzali zpět a jedeme dál.

Nebrala vám síly častá vyloučení?

Hodně jsme v oslabení během prodloužení hráli už v minulém utkání a vylučovaní jsme furt. Nevím co k tomu říct... Pořád si opakujeme, že se musíme vyvarovat faulů, protože v pěti jsme silní. Ale v sobotu nás častá hra ve třech v prodloužení posílila a semkla tým. Ubránili jsme to a štěstí se k nám pak obrátilo čelem v podobě výhry na nájezdy.

Často jste s rozhodčími diskutoval o pádech plzeňského Pletky. Myslíte, že je přihrává?

Obrázek si o tom musí udělat každý sám. Zápas byl v televizi, tak ať se na to každý podívá. Mě tohle tak trochu mrzí. Myslím si, že to celou sérii sráží. Nedá se nic dělat, musíme se s tím nějak vypořádat. Je to na rozhodčích.

Cítíte s mečbolem v ruce velikou šanci dostat Litvínov po třinácti letech do semifinále?

Vytyčili jsme si nějaký kurs pro play off a teď tím směrem jdeme. Osobně si takové zápasy moc užívám, připomíná mi to rok 1991, kdy jsem jako junior zažil litvínovskou cestu až do finále. Dokud ale nemáme proti Plzni na kontě čtyři výhry, ještě nic není hotové.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice