Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 5:3Hokejisté Karlových Varů porazili Brno a mají šanci vyhnout se baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Košťál 1 : 0
10. J. Svoboda 1 : 1
28. Skladaný 2 : 1
29. Pech 3 : 1
32. Burian 3 : 2
39. Drtina 4 : 2
41. Kumstát 5 : 2
44. Hruška 5 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů porazili v pátém kole skupiny o udržení v extralize Kometu Brno 5:3 a ukončili tak sérii tří porážek. Západočeši, kteří se třikrát střelecky prosadili ve druhé třetině, si tak udrželi šanci na vyhnutí se baráži. O tom, kdo doplní Chomutov v rozšířené baráži, se rozhodne v posledním čtvrtečním kole.

Článek

Utkání začalo lépe pro domácí. Nejprve sice hostující Holec nastřelil tyč, ale poté si v 7. minutě před Faltra nabruslil Košťál a střelou mezi betony otevřel skóre. Stejnou mincí odpověděla Kometa v polovině úvodní třetiny, Jakub Svoboda si pohrál s karlovarskou obranou a střelou pod horní tyčku vyrovnal.

Nemastný, neslaný hokej pokračoval až do 28. minuty, kdy Proškovu střelu dorazil za záda Faltra pohotově Skladaný. O minutu později našel Parýzek ideální přihrávkou přes celé kluziště najíždějícího Pecha a nejproduktivnější hráč Energie navýšil vedení domácích.

Ve 32. minutě vrátil stav na rozdíl jediné branky Burian, který z bezprostřední blízkosti prostřelil domácího gólmana. Krátce po kontaktním gólu mohl vyrovnat Jakub Hruška, ale jeho střelu zastavila horní tyč. Místo stavu 3:3 to vzápětí bylo 4:2, když se prosadil Drtina. Ve 40. minutě po strkanici před brněnskou brankou neudržel nervy na uzdě Vachovec a po naznačeném úderu hlavou obdržel pětiminutový trest, navíc jeho prohřešek bude řešit i disciplinární komise.

Ze strkanice nevyšlo však naprázdno ani Brno a Energii se naskytla možnost přesilové hry čtyř proti třem, kterou na začátku třetí třetiny využil Kumstát. V početní výhodě se následně prosadili i hosté a po zaváhání karlovarské obrany snižoval ve 44. minutě Jan Hruška. Naději Energie na vítězství udržel Mensator, který ramenem vyrazil střelu Jakuba Svobody.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 5. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Košťál (Vachovec, J. Drtina), 28. Skladaný (Prošek), 29. Pech (Parýzek), 39. J. Drtina (Pohl, Skladaný), 41. Kumstát (Pech, Zaťovič) - 10. Jakub Svoboda (Holec), 32. Burian (T. Svoboda), 44. J. Hruška (Jakub Svoboda, T. Svoboda). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:4, navíc Vachovec (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3182.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, J. Drtina, J. Látal, Gulaši, Prošek, Gründling, Parýzek - Kumstát, Zaťovič, Roman Vlach - Bicek, Pech, Doležal - Koblasa, Skuhravý, Skladaný - Zucker, Košťál, Vachovec - Pohl. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Kometa Brno: Falter - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach, Krejčiřík - H. Zohorna, J. Hruška, P. Mrázek - Erat, Němec, Wasserbauer - Holec, T. Svoboda, Jakub Svoboda - Burian, Lušňák, Raška. Trenéři: Kýhos a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín