Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 4:3Liberec zdolal Chomutov, ale ztratil náskok na Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Nedvěd 1 : 0
37. Důras 1 : 1
54. Víšek 2 : 1
58. Víšek 3 : 1
58. Šagát 3 : 2
59. Šagát 3 : 3
63. Nedvěd 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Liberce zdolali v 5. kole skupiny o udržení v extralize Chomutov 4:3 až v prodloužení a v tabulce klesli o skóre za Karlovy Vary. Mají ale lepší bilanci ve vzájemných zápasech, takže mají udržení ve čtvrtečním utkání v Brně ve svých rukou. Zápas rozhodl v přesilovce v čase 62:17 svou druhou trefou kapitán Petr Nedvěd.

Článek

V úvodním dějství byl aktivnější Chomutov. Přestože hráli Piráti v úvodu oslabení, dostal se do úniku Šagát, ale zakončení se mu nepodařilo. Tygři se pak ubránili v oslabení a v osmé minutě v jejich první šanci neuspěl Bulíř.

Hosté byli nadále nebezpečnější a největší možnost měl Káňa. V závěru úvodní části při přesilovce domácích musel Schwarz až k modré čáře zachraňovat situaci před Hřebejkem, libereckého gólmana vzápětí otestoval i Kraft.

V druhé třetině se domácí zlepšili a převzali iniciativu. Jenže Dušek ani Víšek své šance nevyužili. Další možnost měli Bílí Tygři v polovině utkání, ale nezužitkovali přečíslení tří na jednoho, které po Kicově přihrávce zakončoval z úhlu Bulík. Ve 32. minutě se už domácí radovali, když se při Procházkově vyloučení trefil z levého kruhu kapitán Nedvěd.

Liberec ožil a zvýšit mohl Urban a při Káňově trestu i Nedvěd. V 37. minutě ale bylo vyrovnáno, když při Štichově trestu uvolnil Mrázek Důrase, který z pravé strany zakončoval do odkryté branky. Vrátit vedení Tygrům mohl Kudrna, který se ocitl sám před Kostúrem, ale trefil jen tyč.

V třetí třetině se ubránil Liberec tři a půl minuty v oslabení a málem mohl udeřit, ale na Víškovovu žabku v přečíslení dvou na jednoho Filippi nedosáhnul. Bílí Tygři se pak ve své zkrácené přesilovce neprosadili.

V 53. minutě se ocitl v dobré pozici hostující Sikora, ale minul. Vzápětí se dočkal Liberec, když Víšek objel branku a zasunul puk k levé tyči, kam se Kostúr nestihnul přesunout. Necelé tři minuty před koncem rozjásal zaplněnou Tipsport Arénu v přesilovce znovu Víšek.

Jenže po chybě liberecké defenzívy snížil za 21 vteřin Šagát a 91 sekund před koncem třetí části po Schwarzově chybné rozehrávce i vyrovnal. V nastavení ale rozhodl v přesilovce Nedvěd, který střílel po Čakajíkově přihrávce do odkryté branky.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 5. kolo:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:3 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. Nedvěd (T. Pospíšil, Čakajík), 54. Víšek (Filippi), 58. Víšek (Kudrna, Čutta), 63. Nedvěd (Čakajík) - 37. Důras (J. Mrázek), 58. Šagát (Kůs, Jíra), 59. Šagát. Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. Diváci: 7125.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - T. Pospíšil, Nedvěd, Dušek - Bárta, T. Urban, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Víšek - Bulíř, Bulík, Kica - od 41. navíc Vantuch. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Chomutov: Kostúr - Pavlas, Bartejs, Rutta, J. Mrázek, Palin, Trefný, J. Stehlík - D. Hruška, T. Káňa, Kubinčák - Hřebejk, Kraft, M. Procházka - Důras, Sikora, Hromas - Jíra, Kůs, Šagát - Divíšek. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.

Reklama

Související témata: