Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 4:0Stav série 3:2Zlín díky čtyřem gólům ve druhé třetině potřetí porazil Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Tesařík 1 : 0
22. Tesařík 2 : 0
34. Hamrlík 3 : 0
36. Čajánek 4 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Zlína porazili v pátém zápase čtvrtfinále play off extraligy Vítkovice 4:0 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:2. O výhře rozhodli Berani ve druhé třetině, ve které vstřelili všechny čtyři branky. Nejprve se v rozmezí třiadvaceti sekund dvakrát prosadil Radim Tesařík, poté uspěli Martin Hamrlík a Petr Čajánek. Série bude pokračovat v úterý v Ostravě.

Článek

Trenér Zlína Vlach se po dvou porážkách na kluzišti soupeře rozhodl zredukovat sestavu na tři pětky, jen na střídačce zůstal elitní střelec Balaštík, jemuž se v play off nedaří. V sestavě Vítkovic nahradili ve čtvrtém útoku Šedivého a Koloucha Bartánus s Kucserou.

Do utkání vstoupili zostra hráči Zlína, kteří si aktivním pohybem vynutili faul Malíka. Úvodní přesilovku nevyužili, ale i přesto značně zaměstnávali obranu soupeře v čele s brankářem Šindelářem. Svoji převahu ale gólem nepotvrdily, a tak se o slovo přihlásily Vítkovice. Ve velké šanci zblízka nastřelil Malík pravou tyčku zlínské branky. Po dvou ubráněných oslabeních se Veselý rozjel do brejku z poloviny hřiště, avšak nezakončil.

Druhou třetinu suverénně ovládl Zlín. V jejím úvodu sice nezužitkoval přesilovku po vyloučení Barinky ze závěru předchozí části. I tak si vytvořil tlak, který vygradoval při rovnovážném počtu hráčů. V rozmezí pouhých 23 sekund vstřelil dva góly Tesařík. Zkušený zadák nejprve střelou ze střední vzdálenosti propálil Šindeláře. Poté nahodil kotouč od modré čáry. Vítkovický gólman přes clonící hráče uviděl puk až za svými zády.

Domácí se povzbuzeni dvěma góly i nadále tlačili do branky. A jejich snaha přinesla ovoce po polovině duelu, když přidali další dvě branky. V přesilovce uspěl Hamrlík a po něm rovněž v početní výhodě skóroval kapitán Čajánek.

V poslední třetině Berani pečlivě bránili slibný náskok a nepouštěli soupeře do šancí. Naopak i při jednoznačném vedení aktivně napadali a ostravskému celku znepříjemňovali rozehrávku. Svěřenci trenéra Vlacha potřetí v sérii uhájili domácí neporazitelnost a vybojovali důležitý mečbol.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Tesařík (Honejsek, Zámorský), 23. Tesařík (Okál, Ondráček), 34. Hamrlík (Linhart, Holík), 36. Čajánek (Zámorský, Honejsek). Rozhodčí: Hradil, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 5615. Stav série: 3:2.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Řezníček, Horák - Holík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Melenovský, Ondráček, od 41. navíc Balaštík, Šlahař. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Vítkovice: Šindelář - R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Voráček, Malík, Kudělka, od 41. min. Rehák, L. Kovář - Ujčík, Burger, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, R. Hruška, Húževka - Bartánus, Kucsera, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Reklama

Související témata: