Hlavní obsah

Není čas mít hlavy mezi nohama, burcuje liberecký kapitán Nedvěd před finišem v play out

Liberec

Nevídané drama nabízí závěr skupiny play out v hokejové extralize. Baráž stále hrozí celkům Karlových Varů a Liberce, přičemž Bílí Tygři mají k vytoužené jistotě záchrany o malinký krůček blíže. A to i díky tomu, že by při shodě bodů se západočeským rivalem rozhodla ve prospěch podještědského týmu lepší bilance ze vzájemných zápasů. To si uvědomuje i kapitán Severočechů Petr Nedvěd, který rozhodl poslední duel s Chomutovem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Liberecký kapitán Petr Nedvěd.

Článek

Nad Piráty jste v důležitém duelu vyhráli jen 4:3 v prodloužení. Jste spokojeni alespoň s dvoubodovým ziskem?

Když jsme vedli 3:1 asi tři minuty před koncem řádné hrací doby, tak jsme věřili, že to uhrajeme za tři body. A měli jsme zápas dovést k potřebnému výsledku. Ale bohužel se stávají i krušné chvilky a je pro nás ponaučení, jak to dopadlo. Jsme z toho trošku rozladění. Momentálně však není čas, abychom měli hlavy mezi nohama. Musíme rychle zaparkovat a soustředit se na Brno.

Přece jen se ještě vraťte k závěru třetí třetiny minulého zápasu. Proč jste dopustili soupeřovo vyrovnání?

Malinko jsme polevili a začali jsme se bát o výsledek. Zbytečně jsme se zatáhli. Nešly nám nohy a přitom ve finále jsme měli snazší pozici než Chomutov. Stačilo by nám nabrat puky na vidle a vyhazovat je pryč z obranného pásma, kdežto soupeř se musel tlačit dopředu a něco vymýšlet. A hosté najednou skvěle bruslili, my jsme na ně jen koukali a vyústilo to v situaci, kdy jsme dostali dva rychlé góly. Vypadalo to, jako kdyby na nás spadl šestipatrový panelák. Na střídačce žádné chichi, chacha nebylo.

Vstřelil jste vítězný gól v nastavení. Jakou mu přikládáte hodnotu?

Pomohl nám k tomu, že díky dvěma bodům ze zápasu s Chomutovem máme boj o vyhnutí se baráži ve vlastních rukou.

Co chtějí Bílí Tygři v posledním kole play out udělat k úniku z barážové příčky?

Musíme zlepšit defenzívu a vyvarovat se výpadků. Samozřejmě to bude v Brně hrozně těžké. Budeme se snažit odehrát perfektních šedesát minut a doufejme, že to zvládneme.

Jak vnímáte fakt, že v konečné tabulce mohou mít dva nebo i tři celky třeba i stejný počet bodů?

Může to nastat. Kdybychom to tušili, mohli jsme si dát v říjnu s Karlovými Vary jeden zápas a nemuseli jsme se trápit až do téhle doby (úsměv). O to je to zajímavější.

Je pro vás pozitivní fakt, že čtvrteční soupeř Kometa Brno už nemůže klesnout na předposlední místo?

Ve skupině play out nikdo nic nevypouští. To vidím na Chomutovu, který je aktuálně ve výborné formě, byť ho čeká baráž. V tom, že Brnu pád nehrozí, nehledám automatickou výhodu pro nás. Žádný zápas není pouťákem.

Reklama

Související témata: