Hlavní obsah

Slavia - Kladno 4:0Stav série 4:1Slavia je prvním semifinalistou, Kladnu za celou sérii povolila jen tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Micka 1 : 0
38. Žejdl 2 : 0
54. Růžička 3 : 0
55. Růžička 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Slavie jsou prvními semifinalisty play off Tipsport extraligy. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky porazili v pátém čtvrtfinálovém duelu Kladno 4:0 a celkově zvítězili 4:1 na zápasy. Rytíři v pěti zápasech série dokázali vstřelit pouhé tři branky...

Článek

V brance Slavie se vůbec poprvé v letošním play off objevil místo Miroslava Kopřivy Dominik Furch, Středočechům se zase do sestavy vrátil obránce Jan Piskáček, který kvůli zranění nehrál od třetího utkání předkola s Pardubicemi.

Domácí začali aktivně, vytvořili si i šance, jenže jak Krenželok, tak o chvilku později Kolařík ztroskotali na Cháberovi. První opravdu po gólu volající příležitosti však přišly na opačné straně hřiště. A obě v šestnácté minutě. Proti Kuželově dorážce se však vytáhl Furch, Kuchler vzápětí odkrytou branku netrefil.

Od druhé třetiny se Kladno vytratilo a Pražané začali diktovat tempo hry. Ve 26. minutě obrana Rytířů nechala před Cháberou zcela volného Skokana, ten ale kladenskou bránu vysoko přestřelil. V polovině utkání vypálil z ostrého úhlu Kempný a Mickova pohotová teč poslala sešívané do vedení.

Slavia využila všechny své tři přesilovky

V závěru prostřední části hry si Růžičkovi svěřenci zahráli první přesilovou hru a vyšla jim dokonale. Další Kempného nahození Chábera neudržel a na brankovišti operující Žejdl doklepl puk za čáru.

V 52. minutě Kladenští sice vstřelili branku, ta ale pro předchozí faul Libora Procházky neplatila. V následném oslabení se dostal do samostatného úniku Valský, Furch ale své betony sklapl včas k sobě. A tak ještě v téže přesilové hře se prosadil Růžička a definitivně rozhodl. I u jeho gólu si připsal asistenci obránce Kempný.

O minutu později navíc putoval na trestnou lavici Dragoun a rovněž svou třetí přesilovku přetavili červenobílí v gól, když se Růžičkova přihrávka odrazila do hostující svatyně od bruslí kladenského obránce Piskáčka.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. Micka (Kempný, Kolařík), 38. Žejdl (Kempný, Krenželok), 54. V. Růžička ml. (Kempný), 55. V. Růžička ml.. Rozhodčí: Kalivoda, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0. Diváci: 6386.
Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, P. Hořava, Piskáček, Macholda, Kužel, Kameš - Jass, Lukáč, M. Látal - Eberle, Patera, Kuchler - Valský, Dragoun, Rudovský - Strnad, Dalecký, Kuchejda. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:1.

Reklama