Hlavní obsah

Sparta - Třinec 3:1Stav série 3:3Sparta porazila Třinec, o postupujícím do semifinále rozhodne sedmý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pilař 1 : 0
35. Bahenský 2 : 0
36. Zagrapan 2 : 1
56. Jánský (trestné střílení) 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v pondělním šestém čtvrtfinálovém zápase play off extraligy Třinec 3:1 a vynutili si rozhodující sedmý zápas série. Na odvrácení mečbolu Ocelářů se góly podíleli Karel Pilař, Zdeněk Bahenský a Peter Jánský. O postupu do semifinále rozhodne středeční souboj na třineckém ledě.

Článek

Oceláři nasadili do zápasu na Spartě nečekaně brankáře Hrubce, který si hned z prvního duelu série odnesl zlomeninu nosu a podočnicového oblouku a podle následujících zpráv měl několik týdnů v sestavě Třince chybět. Jeho náhradník Hamerlík však podle všeho není taky zdravotně fit, proto musel již deset dní po zranění do branky Hrubec.

I v brankovišti Sparty došlo ke změně, místo Melicherčíka nastoupil Pinc, jenž se zranil pro změnu v druhém duelu, který nedokončil po otřesu mozku. V první třetině měl však výrazně méně práce než Hrubec. Sparta přestála úvodní přesilovku soupeře a poté byl aktivní zejména Rachůnek. Ani jednu ze svých tří slibných příležitostí však v úvodní části nevyužil.

Přesto se domácí dostali do vedení. Ve 13. minutě skončila za Hrubcovými zády střela Pilaře od modré čáry. Sparťanský bek využil zakrytého výhledu brankáře soupeře a připsal si pátý gól v sérii. Na začátku druhé části mohli domácí zvýšit vedení v přesilové hře, 22 sekund hráli dokonce v pěti proti třem, druhou branku ale nepřidali. Oba týmy poměrně často zaměstnávaly brankáře, skóre se ale změnilo až ve 35. minutě, kdy Forman připravil ideální šanci pro Bahenského.

Jánský pojistil výhru

Z dvoubrankového vedení se však Sparta neradovala dlouho, již po 59 sekundách snížil na 1:2 z pohledu Ocelářů Zagrapan. V té době už domácí hráli bez Hunkese, jenž odstoupil po Polanského faulu s otřesem mozku. Kouč Jandač tak měl k dispozici jen šest beků. Defenziva domácích i tak ale přežila dvě přesilové hry soupeře na přelomu druhé a třetí třetiny, při druhé dokonce mohl z brejku udeřit Rachůnek, ani tentokrát ale Hrubce nepřekonal.

V oslabení mohli udeřit i hosté, Peterek s Rákosem ale své přečíslení ideálně nezakončili. V 52. minutě dostal vyšší trest za faul kolenem Roth na Pilaře a Sparta si díky tomu zahrála 76 sekund v pěti proti třem, ani tentokrát však výhodu nevyužila. V pokračující klasické výhodě však Zíb hodil zlomenou hokejku proti puku a rozhodčí nařídili trestné střílení, které Jánský bezpečně proměnil. Pět minut před koncem tak Pražané vedli 3:1 a náskok až do konce udrželi.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Pilař (Bahenský, Jánský), 35. Bahenský (Forman, Krstev), 56. Jánský z trest. střílení - 36. Zagrapan (Hrňa, Orsava). Rozhodčí: Šír, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:7, navíc Roth (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 9880. Stav série: 3:3.
Sparta: Pinc - Pilař, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Krstev - P. Ton, J. Hlinka, Tenkrát - Pacovský, Broš, Jar. Svoboda - S. Treille, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Bahenský, Forman, od 30. min. navíc D. Kočí. Trenéři: Jandač a Votruba.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Ovčačík, Klouček, Lojek, Kania - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Orsava, Zagrapan, Hrňa. Trenéři: Turek a Janků.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články