Hlavní obsah

Jdu na pivo. Všechno bylo špatně, hlesl po vyřazení Kladna zklamaný kapitán Patera

Praha

Na vyřazení úřadujících mistrů z Pardubic nenavázali. Ani nemohli, protože bez gólů se prostě vyhrávat nedá. Hokejisté Kladna vstřelili ve čtvrtfinále se Slavií během pěti zápasů pouhé tři branky a po prohře 1:4 v sérii pro ně sezóna končí. „Slavia byla ve všem lepší a zaslouženě postoupila,“ musel uznat kapitán Rytířů Pavel Patera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kladenští Pavel Patera (uprostřed) a Jan Hlaváč oslavují vstřelený gól.

Článek

Za 300 minut jen tři branky. Kladno se po odchodu zámořských hvězd potýkalo s mizernou koncovkou už v základní části, ani předkolo s Pardubicemi nevyhrálo po přestřelkách. Proti Slavii mu však střelecký prach zvlhnul úplně.

„Nejenomže rozhodla koncovka, ale my jsme góly nedávali proto, že jsme se skoro ani nedostávali ke střelám. Všechno bylo špatně, Slavia byla jasně lepší," klopil zrak Patera a přiznával, že s podobným výkonem by Kladno neuspělo už v předkole.

„Kdybychom hráli stejným způsobem i proti Pardubicím, vypadneme už s nimi. Možná se dostavilo uspokojení, možná nám došly síly. Slavia každopádně měla daleko větší chtění, za výhrou šla víc. Přejela nás naprosto zaslouženě," řekl Patera.

Končit nehodlá

Přestože Kladno ve čtvrtfinále rozhodně favoritem nebylo, olympijský vítěz z Nagana věřil, že Slavii potrápí více. „Jenže nepovedlo se to, i celkový poměr 4:1 na zápasy je zasloužený. Momentálně cítím velké zklamání."

I přesto by ale s hokejem končit nechtěl a rád by Kladnu pomáhal i v příští sezóně. „V tuhle chvíli nevím, co bude. Ale hrát pořád chci, protože fyzicky se cítím dobře. Uvidíme podle zájmu klubu, mou budoucnost budeme řešit později," prohlásil Patera a o svém nejbližším programu měl jasno: „Jdu na pivo!"

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice