Hlavní obsah

Vokoun končí ve Znojmě, míří do Finska

ZNOJMO

Ani poslední zámořská posila extraligového Znojma na jihu Moravy nezůstane. Brankář Tomáš Vokoun se dohodl na dobu výluky NHL s finským IFK Helsinky a v dresu Orlů odehraje zřejmě již jen sobotní zápas proti Litvínovu. S novým týmem by se měl poté představit na Spenglerově poháru ve švýcarském Davosu.

Článek

Znojemští Orli měli na soupisce kvarteto hráčů z NHL. Obránce Karla Rachůnka a útočníky Martina Havláta a Patrika Eliáše zlákala ruská superliga, Vokoun nakonec zamířil na sever Evropy. Účastník posledních dvou světových šampionátů a Světového poháru byl také ve spojení s ruskými kluby, do tamní uzávěrky přestupů se však na angažmá nedohodl.

"Musím přiznat, že jsme při angažování hráčů z NHL počítali s alternativou, že koncem roku odejdou. Přesto v našem klubu odvedli velký kus práce a obohatili naši hru," řekl prezident znojemského klubu Jaroslav Vlasák. Místo Vokouna si Znojmo stáhne z hostování Petra Přikryla, který vytvoří dvojici s Robertem Slávikem.

Potká Židlického s Vopatem

V aktuálně čtvrtém klubu finské nejvyšší soutěže bude osmadvacetiletý Vokoun pátým cizincem. Za IFK hrají jeho krajané Marek Židlický a Roman Vopat, na soupisce jsou také americký útočník Brett Harkins a kanadský brankář Dave Stathos. Nastoupit do zápasu může kvarteto cizinců.

Koncem listopadu se na angažmá ve slavném klubu dohodl také kanadský vítěz Stanley Cupu John Madden z New Jersey, v dresu IFK se však zatím nepředstavil. Kvůli jeho předpokládanému příchodu nicméně v klubu skončil Ladislav Benýšek, jenž byl nadbytečným cizincem a odešel do švédského Leksandu.

Karlovarský rodák Vokoun, jenž v zámořské NHL patří Nashvillu, nastoupil v této sezóně za Znojmo k 26 zápasům. Třikrát vychytal čisté konto, úspěšnost zákroků má 92,6 procenta a průměr 2,62 obdržených gólů na zápas.

Znojmu patří aktuálně desátá příčka v tabulce, na osmé Vítkovice ztrácejí Orli osm bodů.

Reklama

Související témata: