Hlavní obsah

Roth vyfasoval stop na tři zápasy. Třinci bude v klíčovém čtvrtfinále chybět i Polanský

Praha

Bez obránce Vladimíra Rotha a útočníka Jiřího Polanského se budou muset obejít hokejisté Třince ve středu v rozhodujícím sedmém zápase čtvrtfinále play off proti Spartě. Předseda disciplinární komise soutěže Karel Holý oběma zastavil činnost za fauly v pondělním šestém duelu série.

Článek

Roth dostal za faul na obránce Karla Pilaře trest na tři zápasy, Polanský za atak na dalšího beka Jiřího Hunkese na dvě utkání. Oba tak Ocelářům budou chybět i v případě postupu do semifinále. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Roth fauloval Pilaře, s pěti góly nejlepšího střelce Sparty v sérii, ve třetí třetině. Od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce utkání. Pilař zápas nedohrál.

"Pro prostudování videozáznamu dospěl předseda komise k závěru, že k faulu došlo aktivním pohybem kolena hráče do směru jízdy protihráče a zákrok kvalifikoval jako pokus o úmyslné zranění," uvedl svaz v oficiální tiskové zprávě. Rothovi hrozil trest na tři až sedm zápasů.

Polanský se proti pravidlům provinil již v první třetině a za faul dostal dvouminutový trest. "K faulu došlo v důsledku snahy nedovoleným způsobem zasáhnout ramenem hlavu protihráče, a zákrok tak naplnil skutkovou podstatu disciplinárního přestupku úder do oblasti hlavy a krku," komentoval druhou situaci Holý ve zprávě. Hunkes z duelu s otřesem mozku odstoupil a hrát nebude ani ve středečním duelu.

Reklama

Související témata: