Hlavní obsah

Vítkovický hokejista Ujčík nevyloučil konec kariéry. Manželka ho přemlouvá, ať hraje dál

Ostrava

Vítkovický hokejový útočník Viktor Ujčík naznačil po závěrečném utkání sezóny proti Zlínu, že zvažuje konec aktivní kariéry. Historicky nejlepší střelec českého play off oslaví v květnu 41. narozeniny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Ujčík (vpravo) oslavuje s vítkovickými spoluhráči vítězství nad Českými Budějovicemi.

Článek

Ujčík se po zranění vrátil na poslední čtyři zápasy čtvrtfinálové série Vítkovic se Zlínem, ale ani renomovaný kanonýr vyřazovacích bojů konec svého týmu neodvrátil. Trojnásobný mistr světa navíc v záplavě zklamání po úterním duelu naznačil, že přemýšlí i o konci kariéry.

"Kdybych se měl rozhodnout hned teď, tak to asi byl můj poslední zápas. Ale svoje si k tomu řekne i rodina a manželka mě třeba přemlouvala, abych ještě nekončil. Uvidíme, definitivně rozhodnutý zatím nejsem," řekl po utkání novinářům Ujčík, který na další sezónu zatím ani nemá smlouvu.

Naposledy slavil titul v roce 1991 s Jihlavou

Veteránovi schází do kolekce medailí zlato ze samostatné české extraligy, kvůli němuž si zatím kariéru každý rok natahuje. Ještě v dobách federální soutěže slavil v roce 1991 titul s Jihlavou. Pětinásobný účastník světových šampionátů odehrál za Vítkovice už šestou sezónu v řadě. S 54 góly je nejlepší střelcem play off. Část probíhající sezóny promarodil, na konto si připsal devět gólů a 15 asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články