Hlavní obsah

To byl hukot! Fanoušci Vítkovic byli hlasití jako startující letadlo

Praha

Jeden neslyší vlastního slova! Nejhlasitější fanoušky v extralize mají z osmičky týmů ve čtvrtfinále play off hokejisté Vítkovic. Dokonání jejich obratu gólem Jiřího Burgra v prodloužení čtvrtého duelu, který znamenal vyrovnání série proti Zlínu na 2:2, provázel minulý pátek jásot o síle 119,3 decibelu, což odpovídá hlasitosti startujícího letadla. V hale bylo tehdy 8761 diváků.

Článek

Fandové ostravského celku, který však mezitím prohrál sérii 2:4 na zápasy, se mohou pyšnit titulem "Nejhlasitější fanoušci play off" a zároveň těšit na odměnu od partnera extraligy odpovídající jejich výkonu - 1193 piv značky Radegast.

Měření proběhlo na všech osmi stadiónech ve stejném místě, tedy co nejblíže domácí střídačky. Cílem bylo přitom změřit, jak povzbuzování vnímají domácí hráči.

"Proto byl hlukoměr vždy co nejblíže hráčům na střídačce. Aby byly podmínky pro všechny naprosto stejné, vyrazili jsme vždy na televizní zápas," přiblížil pravidla měření marketingový manažer značky Karel Kraus.

Přes 107 decibelů na všech osmi stadiónech

Na všech osmi stadiónech bylo naměřeno více než 107 decibelů. Nejvyšší hodnoty ale nezaznamenal hlukoměr výhradně při gólech. V ostravské ČEZ Aréně už při vstupu hráčů na led právě před čtvrtým duelem ukazoval hodnotu 118,8 decibelů. Vyrovnání v poslední minutě přineslo hluk 118,4.

Přes 100 decibelů po delší dobu několika desítek sekund dokázali udržet fanoušci Třince při oslavné vlně v závěru utkání se Spartou.

Reklama

Související témata: