Hlavní obsah

Chodil do kostela, ustavičně se modlil a pak Slovák za postup Plzně Bohu i poděkoval

Plzeň

Celou sérii s Litvínovem se zastřeloval, gólmana Francouze stále ne a ne prostřelit. Už jej z nulové produktivity začala přepadávat frustrace, nakonec si však plzeňský hokejista Tomáš Slovák vše vynahradil v pravý čas. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinále jeden gól vstřelil, na ten vítězný navíc nahrál. A právě po rozhodující trefě na 4:3 zvedl slovenský obránce ruce ke stropu haly, čímž poděkoval za pomoc Bohu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Tomáš Slovák z Plzně (vlevo) a litvínovský hráč Ján Brejčák.

Článek

„Jsem silně věřící člověk, takže jsem děkoval Bohu, že nám dal toho štěstíčka víc," usmíval se devětadvacetiletý bek a rozhodně v jeho případě nešlo jen o prázdnou frázi. „Chodil jsem i do kostela a stále se modlil a věřil tomu, že s námi bude až do konce. Člověk na tom někdy není psychicky úplně nejlépe a mně osobně to pomáhá," vyprávěl Slovák.

Přitom on v sérii dlouho nemohl protrhnout střeleckou smůlu. „Už to byla frustrace. Šest zápasů jsem měl hodně střel, jenže je zblokovali chlapci z Litvínova nebo je pochytal vynikající brankář Francouz." Až ve středu se vše otočilo, když na konci první třetiny nechytatelnou dělovkou otevřel skóre.

Trenéři mu radili, ať na Francouze střílí nahoru

„Jsem rád, že to přišlo v pravou chvíli. Trenéři mi říkali, ať střílím nahoru. Podíval jsem se před sebe, tam nebyl žádný protihráč, který by ránu zblokoval, tak jsem vypálil nahoru. Díky pánubohu to prošlo do brány," říkal Slovák, který navíc v 52. minutě další střelou trefil brusle spoluhráče Johnsona, od kterých se puk odrazil do branky, což Indiánům zajistilo postup do semifinále.

„Já i celá Plzeň jsme nesmírně rádi, že jsme to zvládli. Panuje euforie, s chlapci si to užijeme," radoval se Slovák, který ani za nepříznivého stavu 2:3 na zápasy nepřestával věřit, že Plzeň přes Litvínov mezi elitní čtyřku projde. „V koutku duše jsem tušil, že série půjde až do sedmého zápasu. Už od prohraného pátého zápasu doma jsem věřil, že se to zlomí a sérii nakonec vyhrajeme."

Ve čtvrtek Slováka a jeho spoluhráče čeká zasloužené volno, už o den později však začne příprava na semifinálovou sérii se Slavií, jež vypukne v neděli v Praze. „Slavia je vynikající, bude to velmi těžká série a moc se na ni těšíme."

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice