Hlavní obsah

Zklamání se hned tak brzy nezbavíme, svěřuje se litvínovský bek Kubát

Litvínov

Litvínovský hokejový obránce Karel Kubát tvrdil muziku v defenzivě čtvrtfinalisty play off. V něm odehrál všech sedm zápasů proti Plzni a připsal si jeden gól. Předtím nasbíral 47 startů v základní části extraligy, které okořenil čtyřmi góly. „Asi to byla jedna z mých nejlepších sezón, ale pořád cítím chmury z toho, že nám nešťastně unikl postup do semifinále,“ svěřil se Kubát v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Už jste vstřebali zklamání ze čtvrtfinálového vyřazení od Plzně?

Je to ještě příliš žhavé a čerstvé. Kdybychom prohráli v sérii 0:4, museli bychom to respektovat. Ale dotáhli jsme bitvu s Plzní do sedmého zápasu, přitom jsme vedli v sérii 3:2 na zápasy, takže k postupu scházel krůček. Když si uvědomíme, že jsme šli do závěrečné třetiny rozhodujícího duelu s náskokem, tak středeční porážka bude mrzet ještě hodně dlouho. Nastřelil jsem tyčku, což nás asi stálo lepší výsledek. Asi se smutných pocitů hned tak nezbavíme.

Ale doufali jste před sezónou v srdnatý boj v play off?

Pokud by nám v září někdo řekl, že skončíme šestí a budeme se rvát o semifinále, brali bychom to všemi deseti. Asi jsme udělali z pohledu Litvínova jeden z nejlepších výsledků v play off, ale to už není podstatné. Vzpomínám si, že jsme před dvěma lety podlehli Třinci ve čtvrtfinále 2:4 a Oceláři pak získali titul.

Už vám začala klubová dovolená?

Z Plzně jsme přijeli do Litvínova ve čtvrtek v půl druhé v noci. A hned jsme se rozloučili s tím, že další sraz bude koncem dubna. Nemám tušení, v jakém složení se tým sejde. Pár hráčům končí smlouva. I já se rozhoduji, co dál. Nový kontrakt v Litvínově ještě nemám. Uvidíme, jestli dospěji k názoru, že je po čase třeba něco změnit. Možná začnu v Litvínově, možná taky ne. Jsem ve spojení s litvínovským šéfem panem Kyselou, který mě láká, abych zůstal (úsměv).

Jak strávíte nejbližší dny?

S klukama jsme se domluvili, že pojedeme někam na hory ještě si zalyžovat. V sezóně jsme nemohli, takže si to trošku vynahradíme, i když bychom raději hráli hokej (trpký úsměv).

Reklama

Související témata: