Hlavní obsah

Vary zachránily extraligu. Je to obrovská úleva, oddechl si kouč Žemlička

Chomutov

Nezměrná radost zavládla na karlovarské straně po vítězném zápase hokejistů Energie na chomutovském ledě v posledním kole skupiny play out. Není divu, západočeský celek uhájil extraligovou příslušnost, v konečné tabulce obsadil dvanácté místo a utekl před baráží, do níž spadli liberečtí Bílí Tygři. Trenér Karlových Varů Richard Žemlička přijímal po zápase gratulace k záchraně, ale i na něm byla znát psychická únava z náročného finiše sezóny. „Byly to nervy,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: hokejkv.cz

Radost hokejistů Karlových Varů

Článek

Jak hodně jste si oddechli, že nemusíte do baráže?

Je to obrovská úleva. Věděli jsme, že v Chomutově potřebujeme vyhrát nejlépe za tři body a ještě musíme čekat, jak dopadne Liberec v Brně. Sešlo se to tak, že se naplnily oba předpoklady pro náš pozitivní výsledek. Smekám před mužstvem, že ke klíčovému zápasu přistoupilo zodpovědně. Hráli jsme výborně zezadu, dali jsme tři góly a vydřeli tři body.

Sledovali jste vývoj průběžně hraného duelu v Brně?

Jen opakuji, že jsme šli do svého zápasu s cílem zvítězit a nemohli jsme řešit, co se děje na brněnském ledě. Ale měli jsme zprávy, že Kometa ve druhé třetině zabrala, vedla 3:0 a pak hosté snížili na 3:2. A jsme rádi, jak to dopadlo, a baráž se nás netýká.

Už jste přemýšlel nad dvanáctým místem v tabulce? Na jednu stranu znamená vyhnutí se prolínací soutěži, ale zároveň to asi není umístění, které by svádělo k jásotu.

Co mám k tomu říci? Každá sezóna, v níž hrajete o bytí nebo nebytí, je svým způsobem katastrofální. Beru to tak, že jsme ji naštěstí ukončili o měsíc dříve než týmy, které jsou v baráži. Ale je pravda, že ve skupině play out nás potkal kolaps doma s Chomutovem, kdy jsme během devíti minut dostali tři góly. A museli jsme záchranu honit na poslední chvíli.

Jak vidíte nejbližší program mužstva?

To je strašně rychlé. Hned po zápase v Chomutově proběhly nějaké telefony. Potřebujeme se odreagovat od těch nervů. A asi v pondělí se sejdeme, abychom si ujasnili, co dál.

Máte za sebou první sezónu v roli hlavního trenéra v extralize. Jaká byla?

Především mi přinesla velké zkušenosti. Ať už na začátku ročníku ve Spartě, nebo pak ve Varech. Chtěl jsem se s týmem dostat do play¨off, ale bohužel se to nepodařilo.

Zůstáváte ve Varech?

To jsme ještě neřešili. Hlavně jsme potřebovali zachránit extraligu. Všechno je otázka jednání.

Reklama

Související témata: