Hlavní obsah

Zachránili extraligu, k euforii však mají ve Varech daleko. Sezóna byla tragická, uznal útočník Pech

Josef PešoutSport.czPrávo

Karlovarští hokejisté mají od čtvrtečního večera po sezóně. A to znamená, že se jich - na rozdíl od Liberce a Chomutova - netýká obávaná baráž o uhájení extraligové příslušnosti. Konečné dvanácté místo však nepovažují v západočeském klubu za bůhvíjaký úspěch.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Karlovarský útočník Lukáš Pech (vpravo) bojuje o puk s Vojtěchem Němcem z Brna.

Článek

„Jsem rád, že jsme nebezpečí baráže unikli a zvládli jsme to psychicky, ale mělo by se s naším týmem něco udělat. Není normální, abychom po titulu z roku 2009 hráli pořád dole v tabulce extraligy a hrozili se pádu do nižší soutěže," vykládal útočník Lukáš Pech, nejproduktivnější hráč extraligové skupiny play out.

Díky Kometě

„Letos to byla tragédie. Vím, že baráž se pro nás stala strašákem celou sezónu a opravdu moc nechybělo, abychom do ní spadli. Děkujeme Brnu, že porazilo Liberec. Ale Kometa hrála hlavně za sebe a chtěla se asi důstojně rozloučit se svými fanoušky," líčil Pech.

Svou roli v mužstvu nepřeceňoval.  „V play out jsem sice nasbíral devět kanadských bodů za góly a asistence, ale od toho tady jsem tady. Svoje statistiky neřeším. Beru to tak, že jsem součástí první formace a očekává se od nás, že tým nějakým způsobem potáhneme. Hlavně se jako celek musíme poučit, aby příští sezóna byla konečně lepší," pravil forvard.

Karlovarský kapitán Martin Zaťovič potvrdil obrovskou úlevu, jakou prožíval celý tým. „Málokdo si dokáže představit, pod jakým tlakem jsme byli kvůli strachu z baráže. Pořád vnímáme, že prvoligoví soupeři nebudou mít v baráži co ztratit a ty extraligové celky budou muset bojovat o udržení. Naštěstí mezi nimi nejsme," oddechl si útočník.

Ale nepropadl přehnanému uspokojení. „To vůbec ne. Celá sezóna byla v našem podání katastrofální. Takže jediné, co jsme dokázali, je dvanácté místo v tabulce," mínil Zaťovič.

Reklama