Hlavní obsah

Rána pro Plzeň! Hollweg za svůj faul přijde o čtyři semifinálové zápasy se Slavií

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise hokejové extraligy potrestala plzeňského útočníka Ryana Hollwega zákazem startu na tři zápasy za faul na litvínovského obránce Jiřího Gulu ze sedmého čtvrtfinále play off. Hollweg navíc za svůj zákrok inkasoval už trest ve hře, který automaticky znamená stop na jedno utkání, takže do semifinále se Slavií zasáhne až v případném pátém utkání série.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Ryan Hollweg

Článek

Předseda Disciplinární komise ELH Karel Holý při prostudování zákroku z 35. minuty středečního duelu shledal, že Hollwegův zákrok, po kterém Gula s krvavým šrámem v obličeji a podezřením na lehký otřes mozku už do zbytku zápasu nezasáhl, byl veden z boku mimo Gulův zorný úhel. Hollweg prý byl navíc v dané situaci třetím do souboje.

Hollwegův faul disciplinárka vyhodnotila jako úder do oblasti hlavy a krku, za který lze podle disciplinárního řádu udělit zastavení činnosti na dva až pět zápasů. Plzeňskému raubířovi přitížilo, že Gula pro jeho atak utkání nedohrál. Navíc bylo přihlédnuto k tomu, že Hollweg byl kvůli svým prohřeškům trestán již v základní části extraligy.

"Rozhodli jsme se mu k minimálnímu trestu přidat jeden za recidivu," vysvětlil předseda disciplinární komise Karel Holý.

Jen během úvodních osmi kol se popral čtyřikrát a obdržel 81 trestných minut. Vše vygradovalo právě v osmém kole proti brněnské Kometě, kdy za hrubý faul na Róberta Petrovického inkasoval stopku na šest utkání.

Tresty pro Rotha a Polanského potvrzeny

Disciplinární komise zároveň potvrdila tresty pro obránce Třince Vladimíra Rotha a útočníka Jiřího Polanského, kteří mají zastavenou činnost za fauly v šestém čtvrtfinálovém zápase proti Spartě.

Vedení Ocelářů se odvolalo, přesto oba hráči vynechají úvod semifinále proti Zlínu. Roth má zastavenou činnost na tři zápasy, Polanský na dva. Jedno utkání si již "odseděli".

Litvínov a Sparta dnes dostaly pokutu 10.000 korun za kritiku rozhodčích od trenéra Vladimíra Jeřábka respektive útočníka Petra Tona bezprostředně po sedmých zápasech čtvrtfinále play off.

Reklama