Hlavní obsah

Hokejový svaz upřesnil pravidla pro nasazování mladších hráčů

Praha

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) upřesnil podmínky nasazovaní mladších hráčů a juniorů v extralize a první lize v příští sezóně. Návrh ředitele soutěže Josefa Řezníčka schválený na začátku března byl rozšířen o podmínky pro nasazování hráčů ve věku 20 až 22 let.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ředitel extraligy Josef Řezníček (vpravo).

Článek

Podle původního návrhu měly mít kluby právo nominovat ke každému zápasu dva brankáře bez věkového omezení a nejvýš sedmnáct hráčů ve věku od 20 let. Další tři hráči měli být junioři.

Podle finální verze budou mít šanci na soupisku napsat dva brankáře a patnáct hráčů bez věkového omezení včetně cizinců. Na zbývajících pět míst mohou využít maximálně tři hráče ve věku dvacet až dvaadvacet let, zbývající dvě místa budou i nadále vyhrazeny pro juniory, tj. hráče do 19 let; v příští sezoně půjde o ročník 1994 a mladší. Od sezóny 2014/15 bude počet hráčů bez věkového omezení snížen na čtrnáct.

"Vzhledem k tomu, že kolem novinky vznikaly nejasnosti, věnovali jsme podstatnou část jednání jejímu upřesnění. Šlo zejména o kategorii hráčů ve věku dvacet až dvaadvacet let, na kterou původní návrh ČSLH kladl největší důraz. Proto jsme do podmínek zahrnuli i tuto věkovou kategorii," uvedl prezident hokejového svazu Tomáš Král v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata: