Hlavní obsah

Slavia v prvním semifinále porazila Plzeň 3:0. Liberec v baráži přetlačil Olomouc, Chomutov Boleslav

Aktualizováno

Boj o finále play off hokejové extraligy začal! Semifinále odstartoval nedělní duel mezi pražskou Slavií a Škodou Plzeň a červenobílí se po domácí výhře 3:0 ujali vedení v sérii 1:0. V prvním kole baráže o extraligu uspěly oba celky z nejvyšší soutěže - Liberec porazil Olomouc 2:1 a Chomutov přehrál stejným výsledkem Mladou Boleslav.

Článek

Slavia v této sezóně po úvodní domácí porážce 2:4 dvakrát zdolala Indiány shodně 3:2 po samostatných nájezdech a naposledy uspěla v lednu i díky hattricku Lukáše Krenželoka v Plzni po výsledku 4:2. Měla také hladší cestu do semifinále, když zdolala Kladno v sérii 4:1, zatímco Plzeň bojovala s Litvínovem v sedmi zápasech. Klání je pro oba celky pikantní, protože je reprízou semifinále z roku 2009, na jehož konci se radovala z postupu Slavia.

První zápas série nabídl zprvu opatrnější hokej a solidně zaplněná O2 arena si na první gól počkala bezmála dvě třetiny. Až v 36. minutě otevřel skóre po střele Kučného dorážející Hertl. Těsný náskok domácí zvýšili v 48. minutě, kdy Jelínek zachytil při přesilovce Západočechů přihrávku plzeňského beka a pohotovou střelou z kruhu překvapil brankáře Mazance. Tři minuty před sirénou pak zpečetil výsledek Žejdl, jehož nepovedená střela z voleje propadla mezi betony plzeňského brankáře.

Druhý zápas série Slavia - Plzeň se hraje v O2 areně v pondělí od 18:15. Druhé semifinále mezi Zlínem a Třincem odstartuje v úterý.

Olomouc vedení v Liberci neudržela

V neděli se také rozběhla baráž o účast v příštím ročníku extraligy, v níž hrají poprvé čtyři týmy místo dřívějších dvou. V prvním kole využili výhodu domácího ledu hokejisté Liberce, kteří porazili Olomouc 2:1. Hostující celek sice vedl po trefě Řípy z 21. minuty, těsný náskok ale neudržel a Tygři zásluhou Dudy a Bulíře slaví první barážovou výhru.

Ve druhém duelu Chomutov porazil na domácím ledě 2:1 Mladou Boleslav. Vedení domácích zajistil v 15. minutě Šagát. Před polovinou zápasu vykřesal naději hostů Výborný, Hřebejk ale trefou do boleslavské branky o chvíli později určil konečnou podobu skóre.

Baráž pokračuje 2. kolem v úterý, kdy se střetnou Olomouc s Boleslaví a Liberec s Chomutovem. Celkem se hraje na 12 kol, postupují dva nejlepší týmy.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Slavia - Plzeň 3:0on-line
Branky: 36. Hertl, 48. Jelínek, 57. Žejdl.
1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Liberec - Olomouc 2:1on-line
Branky: 33. Duda, 54. Bulíř - 21. Řípa.
Chomutov - M. Boleslav 2:1on-line
Branky: 15. Šagát, 33. Hřebejk - 29. Výborný.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4