Hlavní obsah

S Plzní nemůžeme hrát technicky, spíš to řezat, říká obrozený slávistický střelec Hertl

Praha

V pěti zápasech čtvrtfinálové série s Kladnem si vytvořil spoustu šancí, gól však ne a ne přijít. Slávistický hokejový útočník Tomáš Hertl si vše vynahradil v nedělním úvodním semifinále proti Plzni. Pražané v něm dlouho tahali za kratší konec, až je na konci druhé třetiny úspěšnou dorážkou nastartoval právě Hertl a nakonec mohli slavit výhru 3:0.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista Tomáš Hertl (vlevo) střílí gól do plzeňské branky.

Článek
Fotogalerie

Hodně jste si oddechl, že jste střelecký půst konečně prolomil?

Jsem hrozně rád, že mi to tam, i když se štěstím, konečně padlo. Ale byla to hlavně práce Kůči (Jiřího Kučného), já už jsem to jen doklepl do brány.

Střelci, když se dlouho nemohou trefit, dělají všemožné pokusy k opětovnému nastartování se. Byl to i váš případ?

Nijak ne. Snažím se na to nezaměřovat, protože to bych se z toho letos už zhroutil. Ale zrovna dneska jsem si vzal novou hokejkou, protože tu minulou jsem zlomil. Tak doufám, že vydrží a bude mi to tam s ní padat.

Byl právě váš gól momentem, který zápas lámal? Do té doby vás totiž Plzeň přehrávala...

Moc nás to nakoplo, protože první dvě třetiny to nebylo z naší strany ono. Bylo to trápení, Plzeň nás tlačila. Až ve třetí třetině jsme předvedli zcela jiný výkon, začali hrát svou hru a výsledek si pohlídali.

Myslíte, že Plzni mohly dojít ve třetí části síly? Její čtvrtfinále s Litvínovem se protáhlo na sedm zápasů...

Projevit se to určitě mohlo, protože odehráli sedm těžkých zápasů, zatímco my jsme měli delší volno, kdy jsme si odpočinuli, potrénovali a nabrali síly. Zezačátku to tak ale vůbec nevypadalo, v pondělí musíme na Plzeň vlétnout od první minuty.

Pomáhá vám vědomí, že jste schopni vyhrávat i na malý počet gólů? Za šest zápasů play off jste inkasovali jen třikrát, gólman Furch dnes podruhé za sebou vychytal čisté konto.

Je to výborný! Oba gólmani nám letos chytají neskutečně a Domino to dneska zase potvrdil. To oni nás vytáhli takhle vysoko a doufám, že to takhle pojede dál.

Je Plzeň mnohem náročnějším soupeřem než Kladno?

Hlavně má technické hráče jako jsou Straka, Vlasák nebo Kovář, kteří tvoří hru. Nemůžeme proti nim hrát tolik technicky, spíš to řezat, abychom jim hru co nejvíce znepříjemnili.

Na utkání dorazilo 10 325 diváků, což je nejlepší návštěva letošního play off. Jak se vám v takové atmosféře hrálo?

Je výborné, když přijde hodně lidí, já osobně hraju před velkou atmosférou rád. Našim fanouškům bych chtěl poděkovat za chorea, která dělají nejlepší v extralize. Vždycky je pěkné na to koukat, moc to povzbudí.

Reklama