Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 2:1Liberec otočil v prvním kole baráže zápas s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Řípa 0 : 1
33. Duda 1 : 1
54. Bulíř 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Celky hájící účast v hokejové extralize vstoupily úspěšně do baráže a těsně zdolaly prvoligové soky. Liberec zdolal díky trefě Michala Bulíře z 54. minuty Olomouc 2:1. Po stejném výsledku se radoval z plného bodového zisku Chomutov proti Mladé Boleslavi, vítězný gól zaznamenal ve 33. minutě Štěpán Hřebejk.

Článek

Úvod utkání v Liberci jasně ukázal, že herní kvalita bude na straně extraligového celku, který zasypal Kašíka v olomoucké brance střelami hned od první minuty. Největší šance Bílých Tygrů měli v úvodním dějství Kica a Pospíšil, ale na gólmana nevyzráli. Na druhé straně nepřekonal Schwarze Vodný.

Po 44 vteřinách druhého dějství využil Řípa přesilovku pěti proti třem a hosté vedli. Další šance Olomouce měli Selingr a Hampl. Domácím se podařilo vymanit z tlaku a ve 33. minutě vyrovnal střelou nad Kašíkovo rameno Duda.

Strhnout vedení na stranu Olomouckých mohl v závěrečném dějství Diviš, přestřelil však úplně odkrytou branku. Udeřilo tak na druhé straně, když přesilovou hru dokázal zužitkovat domácí Bulíř. Domácí i s přispěním pozorného Schwarze hubený náskok ubránili.

"V první třetině jsme byli hodně nervózní, tíha okamžiku byla velká a hráčům to svazovalo ruce. Na začátku druhé třetiny jsme inkasovali, poté jsme však přečkali tlak a postupně se lepšili," prohlásil asistent trenéra Liberce Milan Černý. "Po vyrovnání jsme věřili, že přidáme i druhou branku, což se nám nakonec podařilo. Olomouc však podala výborný výkon a pro nás jsou to cenné body."

Podle asistenta trenéra Olomouce Jana Tomajka si tým v úvodu zvykal na extraligové tempo. "Je přeci jen o kousek výš než první liga. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře, podařilo se nám vstřelit branku a vytvářeli jsme si další šance. Bohužel jsme nepřidali druhý gól a domácí nás poté zatlačili a zápas otočili," uvedl Tomajko. Výkon je podle něj příslibem a velkým povzbuzením do dalších zápasů.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Duda (Šimek, Filippi), 54. Bulíř (Moravec) - 21. Řípa (Bartoň, Ondrušek). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Bádal, Ondráček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 4012.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich, Jánošík - Duda, Nedvěd, Dušek - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Bulíř - Bárta, T. Urban, D. Špaček. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Selingr, Herman, Kucharczyk - Hampl, Ministr, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec