Hlavní obsah

Štěstí v neštěstí. Pulpán odnesl náraz hlavou do mantinelu „jen“ pohmožděnou páteří

Praha

Štěstí v neštěstí měl v nedělním zápase prvního kola baráže o setrvání v hokejové extralize chomutovský obránce Lukáš Pulpán. Po zákroku mladoboleslavského útočníka Tomáše Pituleho zůstal po nárazu hlavou do mantinelu ležet na ledě, který opouštěl na nosítkách v péči doktorů. Hrůzný moment však sedmadvacetiletý zadák odnesl „jen“ pohmožděnou páteří.

Článek

„Byl jsem zrovna u mantinelu, nějak jsem zavrávoral a dostal se na jednu nohu. Zrovna když jsem stál na té jedné noze, tak přišel hit. Vůbec jsem to nečekal, on stál za mnou a strčil do mě. Jak jsem stál kousek od mantinelu, tak jsem do něj narazil," vracel se po skončení utkání k nešťastnému momentu Pulpán v rozhovoru pro oficiální stránky chomutovského klubu.

To už měl dobrou náladu. Bezprostředně po ataku však dlouhou dobu zůstal ležet na ledě, lékaři mu nasadili na krk ochranný límec a na nosítkách jej odvezli do útrob stadiónu. Z něj okamžitě putoval do nemocnice, kde se naštěstí dozvěděl uklidňující informaci - vážnější zranění lékaři neodhalili, Pulpán ze střetu vyvázl „jen" s pohmožděnou páteří.

„Už na ledě jsem zkoušel hýbat rukama a nohama, což bylo v pořádku. Akorát mě bolela hlava a krk," říkal chomutovský bek, který z nemocnice zamířil zpátky na stadión, aby dokoukal poslední minuty zápasu, ve kterém Piráti zdolali Mladou Boleslav 2:1.

Z úmyslu Pituleho neobviňoval

Z úmyslného zákroku Pituleho neobviňoval. „Takové situace se stávají. Nemyslím si, že by v tom byl nějaký úmysl," říkal Pulpán a i faulující hráč, který za svůj zákrok inkasoval trest ve hře, si oddechl, že soupeř bude v pořádku.

„Ten zákrok mě mrzí. Rozhodně jsem nechtěl Lukášovi ublížit. Jsem rád, že je v pořádku. Když jsem viděl, že ho tam dlouho ošetřují, tak jsem z toho byl hodně špatný. Po zápase jsme se spolu pozdravili a říkal, že je v pohodě," ulevilo se Pitulemu.

Pulpánovi se sice ještě v neděli večer motala hlava, zároveň ale přiznal, že by rád naskočil už do úterního duelu v Liberci.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec