Hlavní obsah

Za faul zezadu vynechá Pitule čtyři zápasy. Od disciplinárky přitom vyfasoval nejnižší postih

Praha

Mladoboleslavský hokejový útočník Tomáš Pitule měl štěstí, že poslední dva roky nedostal od disciplinárky žádný flastr. Za hrubý faul zezadu na chomutovského Lukáše Pulpána v nedělní extraligové baráži tak vyfasoval nejnižší možný postih, tedy stopku na tři zápasy. Čtvrtý duel vynechá Pitule automaticky, protože za svůj zákrok dostal trest ve hře. Rozhodnutí komise tlumočil tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Článek

Pitule fauloval Pulpána v 22. minutě nedělního zápasu, kdy jej postrčil rukama na mantinel a chomutovského beka po následném nárazu odvezli z ledu na nosítkách. "Dopustil se zjevného přistrčení oběma rukama, a to v nebezpečné vzdálenosti od hrazení a zezadu, tedy v situaci, kdy se protihráč nemůže odpovídajícím způsobem chránit," uvedl předseda komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Mladoboleslavský útočník mohl za vražení protihráče na hrazení dostat trest na tři až sedm zápasů. Vzhledem k tomu, že v posledních dvou letech nebyl Pitule disciplinárně trestán, sáhla komise k nejnižšímu možnému postihu.

"Nastřeloval jsem puk a zezadu přijel Pitlák (Pitule) a strčil do mě. Já jsem to v tu chvíli nečekal, byl jsem blízko mantinelu a narazil jsem do něj hlavou. Nemyslím, že by v tom byl úmysl. Známe se z Plzně, v létě spolu trénujeme," řekl Pulpán České televizi.

Žádné vážnější zranění by po střetu mít neměl. "Bolela mě hlava a krk," uvedl obránce Pirátů, jenž dostal na krk fixační límec.

Hříšník si oddechl

Kamarádovo zranění zaskočilo i Pituleho. "Lukáš říkal, že tam špatně došlápl nebo podklouzla mu noha. Mrzí mě to. Doufal jsem, že bude v pohodě. Když jsem ale viděl, že ho dlouho ošetřují, tak jsem z toho byl špatný. Po zápase jsme spolu mluvili a říkal, že je to v pohodě," oddechl si Pitule.

Disciplinární komise potrestala i útočníka Chomutova Davida Hrušku a obránce Mladé Boleslavi Jaroslava Kasíka, kteří dostali shodně pokutu ve výši deseti procent platu za nafilmovaný pád ve stejném utkání. Duel prvního kola baráže vyhrál Chomutov 2:1.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín