Hlavní obsah

Ve Zlíně spolu šéfovali střídačce, teď Vlach a Turek vedou týmy proti sobě

Praha

Ještě nikdy v extraligové historii hokejisté Třince přes Zlín v play off nepřešli. V úterý začnou na ledě držitele Prezidentského poháru už pátý pokus a ve hře je účast ve finále. Speciální motivaci má i kouč hostů Josef Turek, ještě před rokem asistent zlínského Rostislava Vlacha.

Foto: Vladimír Kolář, Právo

Trenér třineckých hokejistů Josef Turek.

Článek

„Známe se jako trenéři hodně dobře a uvidíme, co na sebe dokážeme vymyslet," tvrdí Turek a připouští, že čistě osobně se na ten souboj s Vlachem až tolik netěší. „Plány trenérů mohou být rozličné, stejně je ale nakonec nejdůležitější, jak taktiku realizují mužstva na ledě. Víc než úvahy ze střídačky rozhodnou výkony samotných hráčů," říká Vlach, který si před rokem při play off nechal jako symbol sepětí s týmem obarvit vlasy.

Letos naopak zlínský trenér zvolil kratičký sestřih o délce pouhých šesti milimetrů a počítá s tím, že jeho někdejší kolega Turek se bude všemožně snažit svému bývalému týmu překazit postup do finále. „Zatím jsme ale spolu nemluvili a myslím, že se ani nemáme čím překvapit," uvažuje Vlach, v jehož mužstvu je i pamětník všech čtyř dosavadních bitev s Třincem (v letech 1996, 1999, 2004 i loni v předkole), centr Petr Leška.

„Uvidíme, jestli pro nás bude Zlín představovat opravdu tak těžké sousto, jak nasvědčuje bilance z minulosti. Nějaké hlubší souvislosti bych v tom ale nehledal, týmy se mění," říká třinecký kouč.

Zlín se roli favorita brání

Vítězi základní části vedle historie vzájemných duelů v play off ale nahrávají i výsledky v této sezóně – ze čtyř zápasů základní části Zlín vyhrál třikrát. „Rozhodně to ale naše mužstvo nepasuje do role favorita," brání se Vlach, ovšem připouští, že hru Třince podrobně, do detailu studoval.

Cestu k úspěchu vidí zlínský kouč hlavně v důrazu před brankou a útočné nebojácnosti. „Papírově podle umístění v základní části by měl být favoritem Zlín. Zdobí ho výborná defenzíva, těžko se mu dávají góly. Ale myslím, že jsme na něj dobře připraveni a také správně nažhavení rvát se o finále," připustil Turek, jenž svou znalost kádru soupeře považuje za výhodu. „Většinu hráčů si dobře pamatuju, znám jejich zvyky, přednosti i slabiny."

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4