Hlavní obsah

Od Chomutova jsme dostali smolné góly, smutnil liberecký brankář Schwarz

Josef PešoutSport.czPrávo

Barážovým specialistou je hokejový brankář Marek Schwarz, který třikrát po sobě výrazně přispěl k záchraně Mladé Boleslavi v extralize. A po loňském působení ve Finsku, kde si od české prolínací soutěže „odpočinul“, zažívá boj o extraligovou existenci v dresu Liberce. Zatím ale nemůže být s účinkováním Bílých Tygrů spokojen, protože třináctý celek letošního ročníku nejvyšší soutěže nasbíral v prvních dvou kolech baráže jen tři body.

Článek

Co říkáte na nynější model baráže se čtyřmi účastníky?

Je to něco jiného oproti klasickému souboji dvou mužstev na čtyři vítězné zápasy. Těžko hodnotit po dvou kolech. Až v dalším průběhu a hlavně na konci baráže uvidíme, jestli to je velký rozdíl od dřívějška, nebo ne.

Doma jste prohráli s Chomutovem 2:3. Berete to jako komplikaci v boji o uhájení extraligy?

Dostali jsme smolné góly, to je hrozné. Už dlouho se mi něco podobného nestalo. Přitom to byl vyrovnaný zápas, pro nás dopadl špatně. Škoda, že jsme neproměnili šance. Měli jsme jich také dost. A Milan Kraft mi dal rozhodující branku.

Jak jste přijali fakt, že v libereckém dresu nastoupil i Radek Duda? V předešlých vzájemných zápasech nuceně chyběl v sestavě Bílých Tygrů kvůli zákazu ze strany Chomutova.

Moc jsem polemiky kolem jeho startu nesledoval. Jen jsem si počkal, jestli bude moci hrát, nebo ne. Bylo dobře, že nastoupil. Je to důrazný hráč, který nám chyběl, když hrát nemohl.

S jakým cílem pojedete v pátek do Mladé Boleslavi?

Musíme vyhrát za tři body a udržet si odstup od tohoto soupeře, abychom se trošku uklidnili. Baráž není jednoduchá, hodně záleží na psychice.

Bude to pro vás speciální zápas, když jste v Boleslavi v minulosti úspěšně působil?

Teď jsem doma v Liberci, kde jsem spokojený. Mám smlouvu na dva roky, a chci tady hrát extraligu.

Reklama

Související témata: