Hlavní obsah

Doba je těžká, drahé posily nepřivedeme, má jasno majitel Komety Libor Zábranský

Nepovedenou sezónu, v níž brněnští hokejisté po skvělém rozjezdu nakonec spadli do extraligové skupiny play out, už nechce příliš rozebírat. Majitel Komety Libor Zábranský se začal okamžitě starat o to, aby za rok byli její fanoušci spokojenější. „Doba je ale těžká, budeme muset pracovat s nižším rozpočtem,“ přiznává.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zklamaní hokejisté Brna po porážce na Spartě.

Článek

Jak hodnotíte jedenáctou příčku Komety v uplynulém ročníku Tipsport extraligy?

Po loňské finálové účasti byla tato sezóna pro nás jednoznačně neúspěšná, ale už bych se k ní nerad vracel. Našim partnerům i fanouškům jsem se za zklamání již omluvil. Raději se dívám dopředu, protože v dnešních ekonomických podmínkách nebude vůbec snadné zajistit příští extraligový ročník.

Budete si muset vystačit s nižším rozpočtem?

To zcela jistě. Nepřetržitě sice pracujeme na tom, abychom udrželi stávající a našli nové sponzory, avšak doba je hodně těžká. Mnohé firmy strašně těžko získávají zakázky. A bohaté prosperující podniky typu železáren či oceláren v jihomoravském regionu prostě nejsou.

Budete tedy hledat úspory v platech hráčů?

To těžko. Hokejoví agenti jsou sice se situací obeznámeni, avšak přesto obvykle nehodlají z nastavených částek ustoupit. Nechceme ani, aby se omezení citelně dotkla naší mládeže či diváků. Ceny permanentek tudíž zůstanou na současné výši. Úspory hodláme hledat jinde. Zároveň ovšem musím na rovinu prohlásit, že nelze čekat, že bychom přivedli nějaké drahé posily.

K radikálnímu řezu v kádru tedy nedojde?

Zhruba před rokem jsme na brněnském náměstí Svobody oslavovali stříbrné mužstvo, které bylo ze značné části totožné s tím současným. Kvalita hráčů se přece za tu dobu nemohla tolik změnit. Je ale jasné, že někteří odejdou, a jiní zase přijdou. Sdělovat konkrétní jména je však nyní předčasné, výsledek jednání budeme znát zhruba v květnu.

Trenér Kýhos u mužstva zůstane?

Ve skupině play out splnil úkol, tým se vyhnul baráži. To, zda setrvá, anebo za něj přijde někdo jiný, oznámíme s největší pravděpodobností příští týden.

Bude pokračovat úzká spolupráce s prvoligovou Třebíčí?

Předpokládám, že ano. Naši kluci Čiliak, Křivohlávek, Dlapa či Káňa dostali v první lize hodně prostoru. Práce třebíčského klubu si vážím, v nelehkých podmínkách tam dělají hokej srdcem.

Reklama

Související témata: