Hlavní obsah

Byli jsme ve všem lepší, kéž by nám to vydrželo i do naší haly, přál si třinecký trenér Turek

Zlín

Povedenější úvod si těžko mohli vysnít. Třinečtí hokejisté srazili soupeře ve druhém semifinálovém utkání extraligového play off na zlínském ledě už v úvodní třetině, kterou vyhráli hladce 4:0 a celý zápas 6:2. Mezi druhou a čtvrtou trefou Slezanů uplynuly pouhé dvě minuty a čtyři vteřiny.

Článek

Připravili tak Zlínu premiérovou domácí porážku v letošním play off a srovnali stav série na 1:1. „Oproti prvnímu střetnutí jsme zlepšili pohyb, přidali na důrazu v koncovce a zvýšili agresivitu. Je skvělé, že si odvážíme jedno vítězství," radoval se zkušený forvard Jan Peterek.

Nijak zvlášť mu nevadilo, že Zlínští za nepříznivého stavu notně přitvrdili a zhruba od poloviny střetnutí docházelo k neustálým osobním soubojům. Nervozita se dala na hřišti krájet.

„Soupeř se nechtěl doma dát, ale byla v tom i trocha frustrace," mínil Peterek, jehož ve druhé třetině nedovoleně napadl další veterán Čajánek. „Ani jsem netušil, že to je Petr. Dostal jsem ránu zezadu, ale když člověk vyhraje, nic ho nebolí," usmíval se.

Vlach: Už bychom si je příště neměli nechat takhle utéct

Třinecký kouč Josef Turek našel pro svůj tým jen slova chvály. Tentokrát mohu být absolutně spokojený. Byli jsme ve všem lepší, kéž by nám to vydrželo i do naší haly," přál si.

Berani nesložili zbraně ani za krajně nepříznivého stavu 0:5 a zaznamenali aspoň dva čestné góly. „Přišlo plno lidí, nemohli jsme si dovolit nic vypustit. A taky jsme druhou polovinu utkání brali jako přípravu na třinecké odvety," vysvětlil centr elitní zlínské formace Petr Leška.

Zlínský trenér Rostislav Vlach věřil, že jeho mužstvo zahraje ve víkendových duelech v Třinci podstatně lépe. „Jak hosté získali větší náskok, těžko se skóre proti tak ofenzívnímu celku otáčí. Už bychom si je příště neměli nechat takhle utéct," plánoval Vlach, jenž netušil, zda semifinále neskončilo pro útočníka Honejska, u něhož je podezření na vykloubené rameno. „Uvidíme, třeba na Velikonoce nastoupí," doufal kouč ve zlepšení zdravotního stavu opory.

Reklama

Související témata: