Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 4:2Stav série 2:1Slavia poprvé v play off inkasovala víc než jednou a v semifinále s Plzní prohrává

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Vlasák 1 : 0
20. Kratěna 2 : 0
27. Straka 3 : 0
50. Tomica 3 : 1
59. Kadlec 3 : 2
60. Kratěna 4 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve třetím semifinálovém utkání Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy doma pražskou Slavii 4:2 a v sérii se dostali do vedení. Západočechům parádně vyšel závěr první třetiny, ve kterém dvěma góly v rozmezí 25 vteřin zlomili bezbrankový stav. Pražané poprvé ve vyřazovací části inkasovali v jednom zápase více než jednou a před pátečním čtvrtým pokračováním prohrávají 1:2 na zápasy.

Článek

Již s uzdravenými útočníky Kratěnou, Pletkou a obráncem Hanzlíkem vyrukovala Plzeň do třetího duelu a v první třetině byla podstatně nebezpečnější než Slavia. Přitom jako první zahrozili sešívaní, po Kadlecově pobídce však v přesilovce Skokan netrefil odkrytou branku. Z protiútoku naopak ujel Dvořák, Furcha však nepřekonal.

Ve 14. minutě pohotově tečoval na hranici brankoviště Kovář nahozený puk, který jen o centimetry minul levou tyčku. Štěstí měli Pražané i vzápětí, kdy Johnsonova dělovka propadla Furchovi mezi betony, kotouč mířící za čáru ale slávistický gólman na poslední chvíli odpálil do bezpečí.

Ve 20. minutě už ale Slavia kapitulovala. Při přesilovce pálil z vrcholku levého kruhu Vlasák a přesnou střelou do horního růžku ukončil dvanáct zápasů dlouhý střelecký půst. Vteřinu před koncem první části hry se navíc před brankou nejrychleji zorientoval Kratěna a náskok Indiánů navýšil. Plzeň tak za jednu třetinu vstřelila více gólů, než za první dvě semifinále...

Slavia ve třetí části zdramatizovala zápas

Dominance Západočechů navíc pokračovala i po první změně stran. Při další početní výhodě našel Kovář přihrávkou přes brankoviště Straku, jenž střelou z první překonal Furcha potřetí.

Růžičkovi svěřenci se sice snažili odpovědět, až na Skokanovu příležitost ale gólmana Mazance příliš nezaměstnali. Až v 50. minutě jim pomohla Hanzlíkova chyba při rozehrávce, po které pálil Jelínek a Tomica jemnou tečí snížil na 1:3. Pět minut před třetí sirénou namazal Kučný Vampolovi, ten puk předal Kratěnovi, na kterého zívala zcela odkrytá klec. Tu však po zbytečné otočce trefit nedokázal.

Udeřilo tak na druhé straně. V 59. minutě přiblížil hosty na dostřel tvrdou ranou Kadlec, jenž proměnil početní výhodu. Pražané vycítili šanci a v závěru to zkusili v šesti, jenže na vyrovnání nedosáhli. Naopak střelou do prázdné brány zpečetil triumf Kratěna.

Semifinále Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Vlasák (Martin Straka, Vampola), 20. Kratěna (Jan Kovář), 27. Martin Straka (Jan Kovář, Vampola), 60. Kratěna - 50. Tomica (P. Jelínek), 59. Kadlec (Kuboš). Rozhodčí: A. Jeřábek, Mikula - Ondráček, Horinek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 7526.
Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, L. Poživil, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Vampola, Pletka - Schleiss, Kašpařík, Vlasák - Dvořák (21. Petruška), T. Sýkora, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.
Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, Koma, Dresler - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Vrdlovec, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.
STAV SÉRIE: 2:1.

Reklama

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín