Hlavní obsah

Stav 1:1 není žádná hrůza, tvrdí před odvetami v Třinci zlínský bek Tesařík

Zlín

Na drtivou domácí porážku 2:6 hodlá co nejrychleji zapomenout. „Série pokračuje dál a stav 1:1 na zápasy není žádná hrůza. Když vyhrál Třinec jedno utkání u nás, může se nám totéž povést o víkendu u nich,“ naznačil obránce zlínských hokejistů Radim Tesařík, s jakým cílem pocestuje jeho mužstvo k pokračování semifinále extraligového play off na led Ocelářů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radim Tesařík ze Zlína (vlevo) brání třineckého Václava Varaďu.

Článek

Uvědomuje si ovšem, že Zlíňané musí podat podstatně lepší výkon než ve středu před svými fandy. „To jsme byli hlavně v obraně strašně těžkopádní. Třinec byl v laufu, my v křeči. Na soupeřově ledě se musíme vyvarovat hrubých chyb v defenzívě. Ani já nejsem bez viny na obdržených gólech. Dvakrát mi odskočil puk od hokejky. Snažím se to ale pustit z hlavy, v opačném případě by mě to v dalších zápasech hrozně svazovalo," ví dobře osmatřicetiletý veterán.

Tesařík nabádá spoluhráče, aby se v Třinci vyhýbali zbytečným osobním střetům, jimiž se to ve druhém zlínském utkání jen hemžilo. „Musíme udržet emoce na uzdě a nenechat se vyprovokovat. Ve čtvrtfinále s Vítkovicemi se nám zodpovědnost vyplatila," připomněl.

Je přesvědčený, že nepovedený duel nenaruší pohodu brankáři Sedláčkovi, který byl dosud výraznou oporou zlínského celku. „Kubovi jsme vůbec nepomohli, nechali jsme ho v tom vykoupat. Za žádný gól ale vyloženě nemohl. Je sice mladý, avšak už dostatečně zkušený.  Jedna, byť hodně nepříjemná porážka, ho nerozhodí," je si jistý.

Starosti ovšem Tesaříkovi dělá ztráta zraněného útočníka Honejska. „Tonda hrál ve výtečné formě, svým bruslením na soupeře platil. Bude nám hodně chybět," lituje jeho absence.

Reklama

Související témata: