Hlavní obsah

Třinec - Zlín 3:4 SNStav série 1:2Oceláři doma padli v nájezdech, v moravské hokejové bitvě má blíž do finále Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Čech 0 : 1
35. Čajánek 0 : 2
39. Peterek 1 : 2
49. Leška 1 : 3
53. Klimenta 2 : 3
56. Peterek 3 : 3
70. Čech (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Zlínští hokejisté, vítězové základní části Tipsport extraligy, udělali další krok na cestě do finále letošního ročníku soutěže. Ve třetím semifinálovém duelu play off zvítězili v Třinci 4:3 po samostatných nájezdech a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Jediným úspěšným střelcem penaltového rozstřelu byl Filip Čech. Čtvrté utkání moravské bitvy je na programu v neděli znovu na ledě Ocelářů, tentokrát od 18:15.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Zlína z výhry 4:3 po nájezdech ve třetím semifinále play off proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Hosté byli v sobotu blízko k vítězství už v řádné hrací době, ale v jejím závěru přišli o dvougólový náskok. Zlín znovu potvrdil, že se mu v třinecké Werk Areně daří. Vyhrál v ní pátý z posledních sedmi vzájemných duelů.

Před třetí bitvou utrpěly oba tábory citelné ztráty. Zatímco Zlín přijel bez zraněných Honejska s Holíkem, domácím na poslední chvíli vypadl pro nemoc ze sestavy nejlepší střelec základní části Růžička.

Ze hry hostů byl znovu silně cítit důraz na precizní obranu středního pásma, do níž se však už v první desetiminutovce vloudily dvě chyby. Rákos po úprku z levého křídla ale v sedmé minutě Sedláčka neprostřelil a zlínský gólman se zaskvěl i o dvě minuty nato, když ve stoprocentní šanci lapil bekhendový blafák Peterka.

Hosté z defenzivní taktiky vystřelovali k rychlým brejkům a v 16. minutě jim to přineslo i vedoucí gól. Čajánek vyslal chytrou rozehrávkou na zteč Ondráčka s Čechem, který z levého křídla pod padajícím Hamerlíkem zacílil síťku.

Třinec se ve druhé části snažil zlínské opevnění prolomit větším tlakem, jednodušším stylem hry a nahazováním puku na bránu, ale navzdory výrazné větší aktivitě a převaze měl pomálu jasných gólových možností. Jednu mu nabídl uklouznutím ve vlastním pásmu Veselý, ale Orsava si na Sedláčka ve 23. minutě nepřišel.

Kapitán pojistil náskok

Zlín několik závarů před vlastní brankou vydržel a v 35. minutě udeřil podruhé, když Čajánek protlačil kotouč po rychlém protiútoku za Hamerlíka i přes Hrabalovu marnou snahu na brankové čáře. Zaskočení Oceláři mohli z Čajánkovy hole inkasovat ještě jednou, ale zlínský útočník nedokázal z ostrého úhlu trefit prázdnou branku.

Domácí se dokázali vrátit do hry ještě před koncem druhé části, Peterek po buly sklepl zblízka do sítě puk po vyražené bombě Rotha.

I proto po krátkém výpadku nabral na začátku třetí dvacetiminutovky třinecký tlak znovu na síle, ale Adamského pokus i nechtěnou teč spoluhráče Tesaříka Sedláček kryl. Zlín šel zásluhou bleskurychlého Leškova zásunu zpoza klece ve 49. minutě opět do dvougólového vedení, jenže Třinec v závěru opět přitlačil. Klimenta zanedlouho snížil a v 56. minutě se štěstím srovnal Peterek, když puk se od jeho výstroje za Sedláčka dostal po nepřesné Galvasově ráně.

Ještě v závěrečných sekundách normální doby spálili dvě vyložené zlínské šance Balaštík a Köhler, v opatrně hraném prodloužení způsobila největší těžkosti gólmanovi zase rána třineckého Zíba. V nájezdech si do sítě našla cestu pouze Čechova rána švihem. Na zlínského Sedláčka, kterého v druhém utkání pěti góly vyhnali z branky, si v rozstřelu nepřišli Orsava, Adamský ani Květoň.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Peterek (Roth, Rákos), 53. Klimenta (Adamský, Roth), 56. Peterek (Klimenta, Galvas) - 16. Čech (Ondráček, Čajánek), 35. Čajánek (Veselý, Okál), 49. Leška (Hamrlík), rozhodující nájezd proměnil Čech. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Ovčačík, Galvas, Roth - Orsava, Bonk, Varaďa - Klimenta, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rákos - Rufer, Zagrapan, Matuš. Trenéři: Turek a Janků.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Čajánek, Veselý - Ondráček, Melenovský, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurik.
STAV SÉRIE: 1:2.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec