Hlavní obsah

Třineckým hokejistům nepomohl k výhře ani nový trenér

Nevydařenou extraligovou premiéru si doslova protrpěl na třinecké střídačce proti Liberci slovenský kouč Lubomír Pokovič. Jeho svěřenci prohráli s Libercem 1:4 a v posledních pěti utkáních utrpěli už čtvrtou porážku. Naopak Liberečtí se po výhře vyšvihli na třetí příčku tabulky.

Článek

Domácí nastoupili už s uzdravenými Melenovským, Bordowskim, Štefankou a Pavelkem a úvodní třetina se také hrála v jejich režii. V 5. minutě si domácí diváci poprvé, ale také naposledy, zakřičeli gól. Při vyloučení libereckého Holuba našel Král volného Peterka a Hnilička byl proti jeho střele bez šance.

Herní převaha Třineckých ale už bez úspěšné koncovky pak trvala až do 12. minuty, kdy hosté poprvé vážněji ohrozili třineckého gólmana. Vojtek se však střelami Nedorosta a Vampoly překvapit nenechal. Úspěšný pak byl třinecký brankář rovněž o dvě minuty později, když Liberec hrál přesilovku a na domácího brankáře nevyzráli ani Novák s Čermákem.

Druhé dějství se sice hrálo svižně, vypracovaným šancím chyběla ale na na obou stranách v koncovce finální přihrávka a přesné zakončení. Branku stejně jako v třetině první tak viděli diváci i tentokrát jedinou, tentokrát v síti domácího brankáře Vojtka. V době, kdy byl vyloučen třinecký obránce Podhradský, využili Severočeši početní převahu a po 20 vteřinách ji zúročil Čermák.

Závěrečných dvacet minut lépe zvládli Severočeši, kteří byli od úvodní minuty častěji nastěhováni v obranném pásmu Třince. V 50. minutě po dvou střelách Sailera a Moravce, které domácí brankář ještě stačil zlikvidovat, jej napotřetí překonal Štrba. Branka domácí zaskočila a o čtyři minuty později kapitulovali potřetí. Střelu Vaice stačil třinecký gólman pouze vyrazit před najíždějícího Procházku a ten bez problémů zvýšil. Konečný výsledek pak pouhou vteřinu před závěrečnou sirénou upravil do prázdné branky svým druhým gólem v utkání Čermák.

Lubomír Pokovič (Třinec): "Utkání jsme dobře začali, hráli jsme agresivně a hru také korunovali gólem. Nepovedlo se nám však přidat další úspěch, který by určitě naši psychiku zvedl. Od druhé třetiny jsme naopak začali dělat chyby a soupeř je trestal. Po druhém inkasovaném gólu jsme už riskovali a bohužel to úspěch nepřineslo."

Karel Dvořák (Liberec): "Čekali jsme, že po trenérské změně budou domácí nabuzeni, to se ale ukázalo pouze v úvodní třetině. Od druhé části už jsme to byli my, kdo hru kontroloval, soustředili jsme se na obranu a věřili, že pokud nedostaneme nějaký hloupý gól, vyhrajeme. Zrodila se tak první historická výhra Liberce v Třinci."

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Peterek (R. Král) - 38. Čermák (Rataj), 50. Štrba (Rataj, Čermák), 54. S. Procházka (Vaic), 60. Čermák (Štrba). Rozhodčí: Smeták - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 3752.
Třinec: Vojtek - Hunkes, J. Malinský, Podhradský, Mezei, M. Rozsíval, F. Štefanka - Kucharczyk, Skořepa, Pavelek - Peterek, R. Král, Melenovský - Bordowski, Vítek, J. Hašek - T. Pospíšil, Polanský, Zbořil. Trenéři: Pokovič, Marek a Mach.
Liberec: Hnilička - Holub, Jiruš, Fischer, Jiří Hanzlík, J. Moravec, M. Duben - Čermák, Rataj, Štrba - R. Vrbata, V. Nedorost, Sailer - V. Novák, Vaic, S. Procházka - Vampola, Plodek, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice