Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 1:3Bílí Tygři po dvou prohrách zabrali a Olomouc porazili i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bulíř 0 : 1
16. Galamboš 0 : 2
37. Pospíšil 0 : 3
42. Staněk 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce po dvou porážkách zabrali a ve 4. kole baráže o extraligu vyhráli na ledě Olomouce 3:1. Bílí Tygři se tak posunuli na druhé místo o dva body za vedoucí Chomutov, před třetí Mladou Boleslav i čtvrtou Olomoucí mají jednobodový náskok.

Článek

Domácí vstoupili do utkání hodně ustrašeně a ze soupeře, který je dosud jako jediný dokázal v baráži porazit, měli až příliš velký respekt. Severočeši toho dokázali využít a v šesté minutě je po Čakajíkově přihrávce poslal do vedení Bulíř.

Bílí Tygři opanovali olomoucký led a Kohouty vůbec nepustili do brankové příležitosti. V 16. minutě vstřelil Galamboš ze skrumáže před olomouckou brankou druhý gól Liberce.

Olomoučtí, kteří v baráží vynikají urputnou bojovností, se v šatně uklidnili a v druhé třetině byli aktivnější. Mezi 27. a 30. minutou si vypracovali Hanáci drtivý tlak, který se však přes vyložené šance nepodařilo přetavit ve snížení. Zaplněná hala hnala domácí dopředu, ale v 37. minutě naopak zvýšil náskok Liberce Pospíšil.

Do závěrečné třetiny vlétli Hanáci opět s plnou vervou. V 42. minutě se stadión rozburácel, když Staněk při hře čtyř proti čtyřem tvrdým projektilem od modré čáry prostřelil Schwarze a bylo zaděláno na drama.

Domácí opět svého soupeře mačkali, ale Liberečtí se již nedali ničím překvapit. Ani závěrečná power play změnu stavu nepřinesla.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Staněk (Kříž, Kolouch) - 6. Bulíř (Čakajík), 16. Galamboš (Výtisk, Dušek), 37. T. Pospíšil (Bulík). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Kostka, Jindra. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Kašík - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský - Diviš, Řípa, Kucsera - Rác, Kolouch, Vodný - Kucharczyk, Herman, Selingr - Králík, Ministr, Hampl. Trenéři: Fiala a Tomajko.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Moravec, Čutta, Šimek, Výtisk, Štich, Jánošík, Derner - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - Vantuch, Galamboš, Dušek. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: