Hlavní obsah

Olomouc prohrála s Libercem i podruhé, ale v postup do extraligy stále věří

Olomouc

Další vyrovnaný zápas odehráli ve čtvrtém kole baráži o extraligu hokejisté Olomouce s Libercem, ale protože „prospali“ první třetinu radoval se ze zisku tří bodů zkušenější tým ze severu Čech. Hlavu dole ale Hanáci nemají a stále věří, že jejich postupový sen se naplní.

Článek

„Bohužel, začali jsme špatně. Liberec hrál přesně to, co jsme chtěli praktikovat my a tím nás zaskočil. Byli důraznější, perfektně bránili, vyráželi do brejků a to vyústilo v jejich vedení 0:2. Toho prvního dějství je velká škoda, neboť pak už jsme hráli, co jsme schopni. Kluci bojovali, vytvářeli si šance, jen v koncovce to tentokrát bylo horší. Vytknout jim ale nemohu vůbec nic. Když takto budeme pokračovat v baráži dál, určitě ještě nějaké body získáme a zároveň věříme, že postoupíme," tvrdil trenér Hanáků Jan Tomajko.

Liberecký Pavel Hynek byl po utkání viditelně spokojený. Na první pohled na něm bylo znát, jak velký kámen mu ze srdce spadl. „Po debaklu v Mladé Boleslavi jsme se snažili hrát zodpovědně do obrany a to přineslo ovoce. Předtím jsme hráli až příliš otevřený hokej a výsledkově to bylo špatné. Proto ta změna. Hráči to zvládli perfektně a za to je musím pochválit. Jediné, co mi vadilo, byl velký počet vyloučení hlavně ve druhé třetině. Na to si příště budeme muset dát pozor," uvedl Hynek.

Poté si stejně jako Tomajko pochvaloval fantastickou atmosféru na olomouckém zimním stadiónu, který byl zaplněn do posledního místa (5500 diváků). „To, co se dělo v hledišti, bylo úžasné. Přesně to hokej potřebuje. Prostě paráda," kvitoval Hynek. „Bylo to nádherné, neskutečné. Já sám jako hráč, jsem to tady nikdy nezažil. To jen jako puberťák, když jsem se chodil na hokej pouze dívat," přidal se Tomajko.

Reklama

Související témata: