Hlavní obsah

Asi dostanu pokutu, ale byla to prasárna, rozohnil se chomutovský asistent Beck

Chomutov

Zklamání a rozčarování, negativní emoce. Tak vypadala atmosféra na chomutovské straně po prohraném zápase domácích hokejistů s Libercem v pátém kole baráže o extraligu. Chomutov poprvé v prolínací soutěži vyšel bodově naprázdno a přišel o průběžné vedení ve čtyřčlenné tabulce. Porážku 0:2 hodně těžko vstřebával jeden z chomutovských asistentů Jaroslav Beck.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Tomáš Bulík (vlevo) bojuje o puk s Martinem Rýglem z Chomutova. Vpravo gólman Pirátů Miroslav Hanuljak.

Článek

„Utkání se těžko hodnotí bez emocí. Za první dvě třetiny nás nebylo za co chválit. Neproduktivní přesilovky, nevýrazný výkon, soupeř vývoj kontroloval a všechno mu vyhovovalo. Ale našel bych tam moment, který nás mohl nakopnout. A to jsou zlomy, které dovedou rozhodnout. Jak naše hra nebyla nic moc, tak byl naprosto klíčový neuznaný náš regulérní gól," tvrdil Beck.

„Musím říci, že tak, jak jsme hráli špatně my, to stejné předvedli pánové v pruhovaném. A v tom vidím důvod ke kritice. Neuznat gól a vymyslet si Ruttův faul, který vůbec nebyl, protože mu hráč v bílém dresu padl sám pod nohy. To je stejná prasárna, jako se dá říci, že hrajeme špatně. Asi za to dostanu pokutu, ale nemohu si pomoci," rozohnil se asistent.

„Pan pruhovaný je tady už potřetí a potřetí si s námi hraje. Juniorka je zábava, ale v baráži jde o všechno. Katastrofální chybou bylo i vyloučení našeho hráče na pět minut plus do konce. Po pětatřiceti sezónách trénování hlavně u mládeže si dovolím tvrdit, že to nemá s extraligou nic společného, i když jsem ji nikdy netrénoval. Uznávám, že se nám nedaří přesilovky, ale pokud nás takovéhle věci dostávají pod vodu, je to těžké. Na každém sloupu máme kamery a videa a tady se řekne: proč? Proč tam tedy visí za ty desetitisíce? Jen se podívejte. Nepotrestaný faul na Hromase v Boleslavi, urvaný nos. To by člověk brečel. Máme lidi v nemocnici. Na ledě by to mělo být čisté bez nálepek," pokračoval rozčileným hlasem Beck.

Co dál? „Musíme to hodit za sebe a dál se rvát o každý bod. Věřím, že tyhle okolnosti nás nastartují. Prostě se potřebujeme dát dohromady jako tým a šlapat," zakončil Beck svoje vystoupení před zástupci médií.

Naopak Liberečtí si mohli oddechnout, že po špatném vstupu do baráže nabírají tempo a hlavně sbírají body. Brankář Tomáš Vošvrda vychytal nulu. „Jsem rád, že jsme navázali na vítězství z Olomouce. Snad máme počáteční útlum za sebou. Ale pořád zbývá ještě sedm kol a předem nad záchranou určitě nejásáme, protože to bude ještě šichta," mínil gólman.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec