Hlavní obsah

Hamerlík evidentně posunul branku rukou, zlobil se po výprasku zlínský kouč Vlach

Zlín
Aktualizováno

Třinečtí Oceláři ještě nepustili Zlín do finále, ten doma místo postupové radosti schytal výprask. Ve Zlíně před pátým zápasem už potajmu kuli finálové pikle a chystali konec sezóny soupeři, jenže hosté takový scénář razantně odmítli. Využili čtyři přesilovky, vyhráli jasně 6:1 a vynutili si návrat semifinálové série play off hokejové extraligy ve čtvrtek na svůj led.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér zlínských hokejistů Rostislav Vlach

Článek

„Jeli jsme do Zlína s tím, že za žádnou cenu nepřipustíme postupovou oslavu soupeře. Do přesilovek jsme vsadili jednoduchost a vyšly perfektně. Jsme v pozici, že dál musíme potvrzovat své setrvání ve hře, ale chceme to dovést k sedmému sobotnímu zápasu ve Zlíně," říkal kapitán vítězů Radek Bonk. „Ještě jsme pořád o krok napřed a musíme udržet hlavu nahoře. Nesmíme si nechat vzít psychickou pohodu. Pod tlakem bude dál Třinec, žádná čísla z tohoto zápasu nehrají už roli," usoudil domácí centr Petr Čajánek.

Kanonáda ve druhé části

Třinec se i bez nemocných Varadi a Kloučka oklepal ze dvou domácích porážek v nájezdech, od začátku působil nesmírně živě a drtivý úder zasadil pěti góly během druhého dějství. „Ta třetina se nám absolutně nepovedla. Třinec získal lehkost a na co pak sáhnul, to mu vyšlo," litoval obránce Radim Tesařík, jehož hodně mrzelo, že Zlín se z vedení těšil pouze 50 vteřin. „Neměl jsem se tam nechat lacino vyloučit, Třinec dostal zadarmo přesilovku."

Odhodlané hosty nerozhodil ani videorozbor střely Jiřího Polanského, která už ve 4. minutě vypadala jako gólová, jenže pak se ukázalo, že kotouč zasáhl pouze spojnici tyček. „Pálil jsem z jedničky a viděl, jak se spoluhráči radují. O to víc jsem byl překvapen, že to branka nebyla, ale ani tohle nás nevykolejilo. Šli jsme si za svým," vykládal třinecký útočník.

Domácí cítili křivdu

Zlínští, jejichž marodi Honejsek a Holík duel sledovali jen z hlediště, naopak cítili křivdu, že 62 vteřin před koncem první části neplatil jejich gól. Třinec sice ubránil oslabení, ale ještě než se potrestaný Galvas stihl zapojit do hry, dopravil Čajánek puk do branky. Jenže ta byla posunuta Hamerlíkem, což sudí neposoudili jako úmyslný počin. „Nevím, co tam udělal. Bohužel ze záznamu pak bylo patrné, že branka nebyla na svém místě," litoval zlínský kapitán.

„Hamerlík ale branku evidentně posunul rukou a měl za to dostat trest. Je smutné, že na ledě jsou čtyři rozhodčí a nikdo z nich to neviděl," zlobil se domácí trenér Rostislav Vlach. „Nebyla tam z mojí strany žádná snaha branku vyhodit, jen jsem se pro rychlejší přesun k druhé tyčce snažil nějak od té první odrazit," vysvětloval Peter Hamerlík. „Měl jsem pocit, že tahle situace se Zlínem docela zamávala," tvrdil třinecký kouč Josef Turek.

Do kabin se tak šlo za stavu 1:1, ale hned po 43 sekundách druhé části se podruhé trefil třinecký kanonýr Růžička a další tři branky hosté nasázeli během 110 vteřin a pokaždé přitom seděl na trestné lavici někdo ze Zlína. „To nás položilo. Třinec měl přece jen lepší pohyb, z přesilovek mu to tam napadalo a vlastně bylo všechno vyřešené," připustil Čajánek. Domácí navíc ztratili s pohmožděným ramenem Linharta, kterého u mantinelu zranil Hrabal. Nedohrál ani další zlínský obránce Zámorský. „Uvidíme, jak na tom oba budou ráno," mínil Vlach.

Reklama

Související témata: